Successos

Un home mata l'exparella a ganivetades, a Castelldefels

El crim va tenir lloc al carrer, on l'agressor va atacar la dona quan aquesta sortia de casa per anar a treballar

És el segon cas en set dies, i l'alcaldessa anuncia mesures urgents contra la violència

Un home va matar ahir a ganivetades una dona –presumptament, la seva exparella– a Castelldefels, un altre cas de violència masclista que va commocionar una ciutat que encara no ha paït el crim múltiple de fa a penes una setmana. El crim va tenir lloc cap a dos quarts de set del matí, quan la dona sortia del número 28 del carrer Pietat, al barri de Can Vinader, per anar a treballar. Al carrer l'esperava un home de 50 anys, veí de Viladecans, que anava encaputxat. Segons uns testimonis, amb passamuntanyes i guants; segons altres, amb la caputxa de la dessuadora. L'individu va assestar diverses ganivetades, presumptament amb un matxet de grans dimensions, i va deixar la dona a terra. El servei sanitari que va arribar minuts més tard va intentar reanimar-la sense èxit, i finalment es va certificar la mort.

Segons alguns veïns, la dona, de nom Olga i de 44 anys d'edat, sortia acompanyada del seu cunyat, el germà de l'home amb qui vivia actualment, perquè anaven junts a treballar. Va ser aquest home qui va alertar a crits de l'atac, tot i que altres testimonis van assegurar que van sentir la dona discutint i cridant: “Que em deixis!” Alertat pels crits, l'actual parella, que vivia a l'àtic amb l'Olga i el seu fill de 13 anys, d'una parella anterior –de l'exmarit, no pas de l'agressor, amb qui no s'havia arribat a casar–, va baixar i, juntament amb el seu germà i algun veí més, va aconseguir retenir l'agressor, que va intentar fugir per la zona boscosa que hi ha davant dels pisos, fins que va arribar la policia municipal, que el va lliurar als Mossos.

Sandra Gallego, una veïna que va sortir al balcó alertada pels crits, va explicar: “El Juan, el company de l'Olga, era al carrer cridant en calçotets: «Li va cremar el pis i el cotxe, i ara l'ha matat!»” Segons els veïns, fa un any es va declarar un incendi al pis i el cotxe de la víctima, però no consta que l'agressor tingui denúncies prèvies per maltractament ni per assetjament.

El crim va motivar ahir nombroses mostres de condol i de rebuig. L'Ajuntament de Castelldefels va convocar un minut de silenci i va decretar dos dies de dol –ahir i avui–, durant els quals les banderes onejaran a mig pal i no se celebrarà cap acte institucional ni lúdic al carrer. Demà, dia d'inici de la festa major, es llegirà un manifest contra la violència masclista. L'alcaldessa, Candela López, va assegurar: “Revisarem el protocol municipal i establirem mesures urgents per eradicar fets com els ocorreguts aquests dies”, referint-se tant al crim d'ahir com al de dijous passat, en què un home presumptament va matar a trets la seva dona i els dos fills i després es va suïcidar. L'Ajuntament es compromet, en un text acordat per tots els partits, a “avançar en l'eradicació de la violència i a aixecar la veu contra la vulneració dels drets humans que suposa la violència contra les dones”.

L'Ajuntament de Gavà, al seu torn, ha convocat avui un minut de silenci, ja que la víctima treballava en un establiment al centre de la ciutat. La Generalitat, a través de l'Institut Català de les Dones, va condemnar el crim i va recordar que hi ha un telèfon gratuït per atendre les víctimes en qualsevol moment. El PSC es va afegir a la condemna i va reclamar que la Generalitat desplegui urgentment la llei per a l'eradicació de la violència contra les dones.

LA XIFRA

4
persones,
dues dones i dos nens, han mort en l'última setmana a mans de la parella i l'exparella a Castelldefels.

LA DATA

12.08.15
l'últim crim
va tenir lloc ahir a Castelldefels, quan un home va atacar amb un matxet una dona al carrer.

LA FRASE

Establirem mesures urgents per eradicar fets com els ocorreguts aquests dies
Candela López
Alcaldessa de Castelldefels

Detingut a Terrassa un maltractador de Ciudad Real

Redacció

La Guàrdia Civil va detenir ahir a Terrassa un home de 36 anys que va intentar estrangular l'exparella i asfixiar-la amb una corda. Els fets van tenir lloc la matinada del 2 d'agost a La Solana, un poble proper a Ciudad Real. L'home va entrar al domicili de la víctima escalant per la finestra i, un cop a dins, va provar d'abusar-ne sexualment i d'asfixiar-la estrenyent-li una corda al coll. No va aconseguir el seu objectiu i va fugir fins a Terrassa, on es va amagar al pis d'una altra antiga xicota, amb l'objectiu d'intentar ocultar-se i també de curar-se les ferides que s'havia fet en una cama durant la fugida. El detingut s'enfronta a una condemna per intent d'homicidi i trencament de condemna, perquè la víctima tenia vigents fins a tres ordres de protecció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia