Successos

Condemnen un veí de Vidreres acusat d'abusos sexuals a la parella

El sospitós reconeix haver-la humiliat i maltractat reiteradament

Defensa i acusacions pacten una pena d'un any i nou mesos de presó

Francisco Javier Sánchez Cano, que en un inici estava acusat dels delictes de maltractament habitual, amenaces lleus, violació de domicili i abusos sexuals contra la seva parella, serà condemnat a una pena d'un any i nou mesos de presó. Així ho van pactar ahir la seva advocada, la fiscal i la lletrada de l'acusació particular abans que l'home fos jutjat a l'Audiència de Girona. Durant la sessió, el sospitós va reconèixer haver humiliat i maltractat reiteradament la dona durant anys. La confessió i el pacte van permetre rebaixar la pena que les acusacions demanaven, que era de catorze anys i onze mesos de presó. Del reguitzell de delictes dels quals s'acusava el veí de Vidreres, finalment va acabar sent acusat d'un de maltractaments habituals en l'àmbit de la violència sobre la dona. Tot i la pena de presó, Cano no haurà d'ingressar a la garjola, però no es podrà acostar a la dona durant cinc anys i l'haurà d'indemnitzar amb 5.500 euros.

Segons recollia la fiscalia en l'escrit de conclusions provisionals, l'home va mantenir durant una vintena d'anys una relació sentimental amb la seva actual exparella, amb qui havia conviscut en un habitatge de la urbanització Aiguaviva Park. La fiscal sostenia que, durant tot aquest temps, l'acusat va fer viure un autèntic calvari a la seva parella. En el seu escrit, recull que no només la humiliava, la insultava i la menystenia constantment, sinó que també “l'atemoria dient-li que la mataria” i que solia “trencar objectes de l'habitatge i colpejar les parets de la casa” per reforçar les seves amenaces. La situació va anar a més a partir del moment en què la parella va començar els tràmits de la separació. Inicialment, en el mateix escrit del fiscal, es detallaven cinc episodis concrets, que haurien tingut lloc entre l'estiu del 2009 i el maig del 2011. Un dels més greus va ser el març del 2011, quan l'acusat, aprofitant que al domicili on residia la seva exparella hi havia una bastida i que la finestra del menjador no estava tancada, va introduir-se a l'immoble, es va dirigir a l'habitació d'ella i la va agredir sexualment. Arran dels fets, la dona pateix alteracions psicològiques, com ara angoixa, insomni i un baix nivell d'autoestima.

Retallada de fets violents

Però, finalment, la fiscalia retira el gran reguitzell d'acusacions que pesaven sobre Francisco Javier Sánchez Cano, retalla el gruix dels episodis violents de què se l'acusava i ho rebaixa a un delicte de maltractaments habituals en l'àmbit de la violència sobre la dona.

LA XIFRA

14
anys
i 11 mesos de presó sol·licitava inicialment la fiscalia per a l'acusat, Francisco Javier Sánchez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia