Successos

Seguretat

La dama esvalotadora

Una dona holandesa de 58 anys s'ha convertit en un problema de seguretat a Empuriabrava ja que esvalota, fa destrosses i amenaça

Era una ciutadana que no ocasionava problemes abans que l'expropiessin

Una dona holandesa de 58 anys ha esdevingut un dels enemics públics de la seguretat i la tranquil·litat a Empuriabrava. Margaretha Tops va ser detinguda el dia de Sant Joan per danys –va fer destrosses importants en dos bars–, amenaces –armada amb pots de dissolvent, desodorant i un encenedor amenaçava de cremar tota la zona d'oci dels Arcs– i atemptat a l'autoritat –va lesionar un mosso a pessics quan la van anar a detenir–. Margaretha Tops va quedar en llibertat el mateix dia després d'una visita als jutjats i al vespre mateix va tornar a fer de les seves increpant clients i cambrers a les terrasses dels bars. I l'endemà els Mossos la van haver d'anar a treure del mig de la carretera C-260 on s'havia plantat ocasionant risc per a ella i per a l'altra gent. Els veïns i amos de locals dels volts del carrer Moixó la veuen com un perill i temen que les seves accions descontrolades tinguin conseqüències més greus.

Però quina història hi ha darrere la dama esvalotadora? Margaretha Tops, com tants i tants estrangers, es va establir a Empuriabrava com una digna resident més de la urbanització residencial. Però fa uns anys li van expropiar l'habitatge on residia a la zona del club nàutic. En aquell moment ja van començar les accions esvalotadores i va protagonitzar danys diversos, com ara trencadisses de vidres, als edificis del club nàutic. Va arribar a estar ingressada l'hospital psiquiàtric, però se li va donar l'alta. La intervenció dels serveis socials va propiciar que Tops pogués instal·lar-se en uns pisos de protecció oficial a Figueres. Hi va residir durant mesos i durant aquest temps va recuperar l'estabilitat i no va protagonitzar episodis conflictius.

Però va deixar el pis de Figueres i va tornar a Empuriabrava i van tornar els problemes de convivència. La Policia Municipal li va retirar i immobilitzar el vehicle com a mesura de precaució per evitar, si més no, que fos un perill a la carretera. Però els problemes amb els veïns no s'han pogut solucionar. El dia de Sant Joan les taules i cadires del bar So del Sur van volar pels aires des de la terrassa fins al carrer. Margaretha Tops també es va dedicar a tallar-los els cables elèctrics i estripar i cremar les cortines del local. Un altre bar, l'Arcos Stube, va patir destrosses similars causades per la dona holandesa, que es passejava amb un encenedor a la mà i material inflamable tot amenaçant de calar foc a tot el que pogués. Tops tampoc va mostrar cap respecte als Mossos i va reaccionar pessigant el primer agent que se li va acostar, cosa que li va suposar afegir una acusació més al seu historial: atemptat.

Margaretha Tops residia en un local al carrer Moixó, a tocar dels dos locals que el dia de Sant Joan va destrossar. Però quan va tornar dels jutjats amb la llibertat renovada es va trobar amb un carenat que l'hi impedia l'accés. Els serveis municipals es van ocupar d'endur-se el gos que té Tops, que va ser traslladat a la gossera. Però la dama holandesa pot haver quedat sense sostre, cosa que no contribuirà a conciliar la convivència de la dona amb els veïns de la zona. Tothom admet que darrere del problema d'ordre públic que genera aquesta dona de 58 anys hi ha un problema social. Tops sempre ha viscut sola i al municipi no se li coneix cap familiar tot i que ella a vegades relatava que tenia fills.

58 anys té Margaretha Tops, una ciutadana que va arribar a Empuriabrava com tants altres estrangers i que ara s'ha convertit en un problema d'ordre públic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia