Successos

Demanen que empresonin els tres membres de PxC imputats pel cas Anglada

Argumenten que els caps de llista de les municipals a Igualada, Vic i Olot podrien fugir després del seu fracàs electoral, que els ha deixat sense càrrec

El lletrat Francesc Bueno, que representa Josep Anglada, ha presentat un escrit al jutjat número 2 de Vic en què demana que es decreti presó provisional contra Joan Carles Fuentes Linares, Robert Hernando Ortiz i Ignacio Mulleras Vinzia, els tres membres de Plataforma per Catalunya (PxC) imputats per la conspiració per atemptar contra Josep Anglada, el fundador de PxC que va ser expulsat del partit el febrer del 2014.

Fuentes, Hernando i Mulleras estan imputats arran de la querella que va presentar Anglada el novembre de l'any passat, i el jutge ja va dictar una ordre d'allunyament, però ara el lletrat del querellant considera que hi ha un risc de fugida i d'intentar evadir l'acció de la justícia perquè tots tres (que eren regidors d'Igualada, Vic i Olot) van obtenir uns resultats nefastos en les eleccions municipals i cap d'ells ha obtingut representació municipal a les respectives poblacions on es tornaven a presentar, Fuentes a Vic, Hernando a Igualada i Mulleras a Olot.

“Les seves fonts d'ingressos s'han esvaït després de la seva sortida dels consistoris, i com que no se'ls coneix cap feina remunerada, i tenint en compte la gravetat dels delictes que se'ls imputen, existeix un elevat risc de fugida per part dels tres imputats”, relata el lletrat Francesc Bueno en l'escrit que ha entrat al jutjat. Bueno exposa que, en cas que el fiscal i el jutge desestimin la petició de presó, es mantingui una ordre de protecció cap a Josep Anglada i ell mateix per evitar que els imputats intentin atemptar altre cop contra algun d'ells dos, per haver destapat el suposat complot per atemptar contra Anglada.

Segons va denunciar Bueno, els representants de PxC li van fer una maquiavèl·lica proposició per lliurar-se d'Anglada en les eleccions a canvi de donar-li un càrrec en el partit.El pla, en el qual inicialment també estava convidat a participar-hi el client més famós de Bueno (Albert Solà, pretès fill de Joan Carles I), consistia a dur Anglada a sopar al restaurant El Roquet de Tavèrnoles (Osona) i fer-lo beure més del compte; després, quan Anglada tornés cap a Vic al volant del seu Mercedes per la carretera BV-5213, un camió amb un xòfer que ja tenien contractat l'envestiria i el llançaria fora de la carretera. Però Bueno no va trair Anglada i el que va fer va ser enregistrar la proposició i després presentar la querella que ha portat els tres exregidors al jutjat.

LA DATA

13.11.14
és el dia
que havien de dur Josep Anglada a sopar perquè després un camió el fes sortir de la carretera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia