Successos

Cusí: primer alcalde d'ERC a Llançà

Un pacte entre ERC, el PSC i APL comporta un canvi sense precedents a l'alcaldia, governada 36 anys per CiU

Des de l'oposició, Pere Vila vol treballar amb “humilitat i exigència”

Un gir totalment històric es va viure ahir a l'Ajuntament de Llançà, on des de les primeres eleccions municipals democràtiques de 1979 sempre hi havia hagut governs liderats per CiU. Una coalició segellada a tres bandes entre ERC-AM, el PSC i Alternativa per Llançà (APL) ha trencat l'hegemonia convergent i ha donat l'alcaldia al cap de llista dels republicans, Guillem Cusí.

Aquest canvi situa en l'oposició per primer cop la formació encapçalada per Pere Vila (CiU), qui ha estat l'alcalde els darrers 12 anys. En aquesta ocasió, però, no va revalidar la majoria absoluta obtinguda en els seus tres mandats i tampoc ha aconseguit aliances. “Als altres partits, els ho vaig oferir pràcticament tot menys l'alcaldia i, a excepció d'un dels grups, la resta ni m'ha respost”, va lamentar. Pel que fa a Cusí, va expressar la voluntat d'allargar la mà a CiU”: “Volem escoltar-los, fer-los partícips, assolir el màxim consens i que l'Ajuntament sigui al més participatiu possible.”

Paral·lelament, Vila va manifestar que deixa el càrrec “amb l'orgull i la tranquil·litat de la feina feta”: “Hem transformat aquest magnífic poble per poder gaudir-ne tots. Desconeixem què és estar en l'oposició, però des del minut zero treballarem amb il·lusió, humilitat i exigència. Serem els defensors de la gent.” Alhora, va donar les gràcies “a les entitats, al teixit social i als treballadors del consistori”, i va desitjar “tot el millor” a Cusí.

LES FRASES

Allarguem la mà a CiU perquè col·laborin. Volem escoltar-los i fer-los partícips en les decisions importants
Guillem Cusí
NOU alcalde de llançà (ERC)
Estaré en l'oposició per defensar el poble. Tinc ganes de continuar contribuint perquè Llançà funcioni
Pere Vila
alcalde sortint (CiU). cap de llista de l'únic grup en l'oposició


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia