Successos

Quatre focs en menys de dues hores, a les deveses de Salt

La policia va fer una recerca per intentar trobar el possible piròman

Les flames van afectar un total de dos mil metres quadrats

També van causar desperfectes en tanques perimetrals dels horts

Els Mossos d'Esquadra van dur a terme dilluns a la nit una àmplia recerca per intentar localitzar el possible piròman que hauria provocat quatre focs a les deveses de Salt en un interval curt de temps. Els cossos d'emergències van ser alertats a tres quarts de nou del vespre. Els bombers es van dirigir ràpidament al camí de les Guixeres, i en aquella zona van extingir dos focus d'incendi diferents que s'haurien declarat de manera pràcticament simultània. Les investigacions apunten que, almenys en el primer dels casos, la persona o les persones que estarien darrere d'aquest succés haurien calat foc cremant el borró dels arbres. A part de la vegetació que va resultar calcinada, les flames també van afectar diverses tanques perimetrals dels horts, si bé no van danyar cap barraca; i algunes espurnes del caliu van arribar al paratge on hi ha el pont del Molí.

Quan la situació en aquests dos punts ja estava controlada, els bombers es van haver de mobilitzar per apagar un tercer focus, el qual es va originar quan passaven pocs minuts de les deu de la nit a la zona de la Pilastra, entre Bescanó i Montfullà. I, finalment, també van haver d'actuar en un quart incendi que es va produir divuit minuts després de l'anterior. El seu origen va ser a l'altura del punt quilomètric 111 de la carretera N-141. Els Mossos van valorar la possibilitat de tallar aquesta via momentàniament mentre els bombers intervenien en aquest últim indret, si bé al final no va ser necessari.

Als espais on van tenir lloc els incendis hi ha principalment horts, però les flames van cremar bàsicament matolls i canyes. I, pel que fa al balanç de l'extensió de terreny que va quedar perjudicada, els bombers van especificar que entre les quatre àrees van quedar calcinats un total de dos mil metres quadrats. Un dels focus va arrasar 200 m²; un altre, 100; un tercer, també 200, i el que va agafar més perímetre va ocasionar una afectació que es va quantificar en 1.500 m².

En les tasques de gestió dels fets hi van participar vuit dotacions dels bombers i nou patrulles dels Mossos –d'aquestes, set pertanyen a la unitat de seguretat ciutadana i dues, a l'àrea de trànsit–. Els efectius dels bombers van poder donar per acabat el servei a dos quarts de dotze de la nit. A partir d'aleshores, els Mossos van continuar fent batudes sobre el terreny per mirar d'interceptar alguna persona sospitosa d'haver provocat aquesta situació. De moment, ahir no s'havia detingut ningú relacionat amb el cas, si bé els agents mantenen la investigació oberta per tal d'esclarir l'origen dels focs.

LA DATA

18.05.15
A tres quarts de nou del vespre es van declarar els primers focs. El tercer, a les 22.03, i el quart, a les 22.21.

LA XIFRA

9
patrulles
dels Mossos d'Esquadra i vuit dotacions dels Bombers de la Generalitat es van activar per aquest servei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia