Successos

Admesa la demanda de la pretesa filla de Dalí

La pitonissa gironina Pilar Abel considera que és filla de Salvador Dalí, amb qui la seva mare va tenir una relació sentimental quan treballava a Cadaqués

El jutjat de primera instància número 11 de Madrid ha admès a tràmit la demanda de determinació legal de paternitat que va presentar el lletrat Francesc Bueno en representació de Pilar Abel, la pitonissa de Girona que reclama que se la reconegui com a filla de Salvador Dalí. El jutjat considera que la demanda, que es dirigeix a la Fundació Gala-Dalí i els seus hereus i el Ministeri d'Hisenda i les administracions públiques com a responsables civils, reuneix el principi bàsic que es requereix: un principi de prova. El jutjat creu que els indicis aportats per la pitonissa al text de la demanda són suficients per tirar-la endavant. Ara el jutjat passarà el text de la demanda als demandats i els donarà un termini de 20 dies per respondre.

En l'escrit, Bueno, el mateix lletrat que representa el pretès fill de Joan Carles I, demana que el jutjat oficiï una comissió rogatòria perquè els entreguin en suport documental unes proves d'ADN que Abel es va fer a París i que estarien en poder de Nicolas Descharnes, fill del que va ser secretari de Dalí, Robert Descharnes. Segons Abel, aquestes proves d'ADN es van fer el 6 de desembre del 2007 al despatx de Robert Descharnes en presència del doctor nord-americà Michael Rieders i d'una altra científica i es van comparar mostres biològiques d'Abel amb material genètic que Descharnes guardava del pintor. També van fer un centenar de fotografies al seu rostre per fer una comparativa. Abel diu que es va fer una altra prova en un laboratori de San Sebastián de los Reyes (Madrid) el juliol del 2007, amb restes de pell i cabells del pintor que van quedar enganxats en una màscara de guix que se li va fer a Dalí un cop difunt i que la pitonissa assegura que va arribar a les seves mans.

El lletrat Bueno demana que, en cas que no sigui possible obtenir els resultats d'aquestes proves d'ADN, es tornin a fer proves biològiques amb les restes de la màscara i, si això tampoc és possible, que s'acordi l'exhumació del cadàver de Salvador Dalí

Pilar Abel, de 59 anys, pitonissa d'ofici (durant força temps va ser la vident Jazmine que endevinava el futur a la Televisió de Girona), afirma que la seva mare va tenir una relació sentimental secreta amb Salvador Dalí, a qui va conèixer a Cadaqués, quan la dona treballava com a minyona a casa d'una família que passava temporades a la població.

Pilar Abel va demandar Javier Cercas, a qui va arribar a reclamar 720.000 euros, assegurant que s'havia sentit ofesa i injuriada per l'escriptor pel personatge Jasmine, vident com ella, de la seva novel·la Soldados de Salamina.

LA XIFRA

20
dies
dóna el jutjat a la Fundació Gala-Dalí i el Ministeri d'Hisenda perquè contestin la demanda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia