Successos

El veí de Camós jutjat per agressió sexual a una nena accepta la pena

El jutjat li imposa cinc anys i li canvia la presó per un centre de rehabilitació

Joaquim Güell Juanola, el veí de Camós de 67 anys acusat d'agressió sexual a una nena gambiana d'onze anys en un local de Banyoles, va acceptar davant del jutjat penal de Girona la seva responsabilitat en els fets que se li imputaven i la imposició d'una pena de cinc anys de presó i el pagament de 3.000 euros en concepte de reparació dels danys a la víctima. El pacte entre la defensa de Güell i la fiscalia inclou, però, la suspensió de la pena de presó per al condemnat a canvi de l'estada en un centre de rehabilitació de l'alcohol pel mateix període de cinc anys.

Els fets pels quals Joaquim Güell Juanola va ser jutjat es remunten al novembre del 2012 i haurien passat en un local buit propietat de Güell, que havia regentat una empresa, situat al carrer Tarragona de Banyoles. La història que va ocasionar la detenció de Güell la va denunciar un oncle de la menor que un dilluns al vespre es va presentar a la policia local i va dir que la seva neboda estava tancada en un local amb un home i que temia per ella. Quan la policia va trucar a la porta, Güell va anar a obrir amb la bragueta oberta, però es va excusar dient que l'havien enxampat mentre orinava en un pati interior. Els municipals van fer constar que l'home tenia “el membre viril flàccid” i també que la nena no donava mostres d'estar espantada ni d'haver estat víctima de cap agressió. En aquell moment, no es va detenir Güell. La detenció la van practicar l'endemà els Mossos, després que l'oncle de la nena anés a denunciar que, un cop a casa, la nena els havia explicat que hi va haver agressió sexual.

Quan va passar a disposició judicial, Güell es va negar a declarar, i el jutjat d'instrucció el va deixar en llibertat amb l'obligació de presentar-se periòdicament al jutjat i la prohibició d'acostar-se a menys de dos-cents metres de la nena, de casa seva i de l'escola on estudia. Una prohibició que va impedir que Güell tornés al taller de la seva propietat on es van produir els fets perquè la nena vivia al costat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia