Successos

Els lladres violents assalten el mas d'uns carnissers

Lliguen de peus i mans la mestressa, el fill i la dona de fer feines, i els roben a punta de pistola 1.200 euros, a Sant Gregori

Els dos individus anaven encaputxats i tenien accent de l'est d'Europa

Segon assalt violent en pocs dies a les comarques gironines. Si dimarts de la setmana passada va ser atacada una veïna de Girona de barri dels Químics, ahir els va tocar el rebre a una família de carnissers de Sant Gregori. Els fets van tenir lloc a plena llum del dia, a quarts d'onze del matí, al mas can Billó. Tot apunta que els dos lladres van entrar a la finca per l'antiga carretera que transcorre per un bosc que hi ha al darrere de la masia. La mestressa va ser abordada quan va obrir la porta del garatge per anar a treballar. Immediatament la van dur fins a la porta principal, on van entrar i també van sorprendre la dona de fer feines. Després de lligar-les de peus i mans amb unes brides, les van posar bocaterrosa a terra. Sota amenaça de mort, els lladres exigien que els donessin els diners. Parlaven en castellà, però les víctimes tenen el convenciment que es tracta de delinqüents de l'est d'Europa per l'accent i per la forta constitució física que tenien. Sota coacció, la mestressa els va indicar on tenien la caixa forta. Un dels assaltants va anar a l'habitació i amb un mall va començar a donar forts cops per intentar rebentar-la. No ho va aconseguir. I és que la dona no sabia ni on era la clau per obrir-la.

Hi havia armes i diners

Tampoc es van adonar que hi havia una altra caixa forta, on la família té guardades armes, ja que són aficionats a la caça. En no aconseguir el botí, els lladres van començar a obrir calaixos i sostreure tot allò que pogués tenir valor de les habitacions. Els lladres van estar una bona estona dins la casa, ben bé tres quarts. Però el que no comptaven és que el fill arribés de sorpresa, ja que no viu a la masia, després de fer uns encàrrecs per la zona i voler saludar la mare. El noi no va trobar res estrany, ja que a la masia no hi havia cap vehicle aparcat dels lladres. Però tan bon punt va entrar al domicili va ser encanonat amb la pistola per un dels assaltants. No sap si era falsa, però era metàl·lica i semblava real. El jove es va encarar a un dels delinqüents agafant-lo pels braços i apartant l'arma. Però de seguida va ser reduït i lligat de peus amb un mocador i les mans amb unes brides. En vista de la greu situació que estaven vivint, al noi se li va ocórrer explicar-los que dins dels pantalons duia un sobre amb 1.200 euros que havia cobrat d'una comanda de carn que acabava de fer. Això va fer calmar les ànsies dels assaltants, que van agafar ràpidament el botí i el telèfon mòbil que duia el fill. Després d'això van fugir corrents camp a través, abandonant les tres víctimes lligades. Tot apunta que van marxar pel mateix lloc per on van arribar, corrent per l'antiga carretera cap a Canet d'Adri, on al final del camí els deuria esperar un tercer delinqüent, o almenys, un vehicle amb el qual fugir.

Immediatament després de l'assalt, el jove es va poder deslligar primer dels peus i després de les mans. Primer va trucar al pare, que regenta una carnisseria a la pujada de Sant Feliu a Girona, i posteriorment als Mossos d'Esquadra.

Només petjades

Fins al lloc dels fets es van desplaçar diverses patrulles i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). També hi va anar l'equip d'investigació científica de la policia catalana, que va estar recollint mostres. Però tan sols van poder trobar petjades, ja que els assaltants anaven amb guants i encaputxats. Així mateix, la unitat canina es va desplaçar fins a la zona per provar si localitzaven els lladres amagats pel bosc, però no hi va haver sort. Tan sols van trobar petjades pels camps. Malgrat la batuda policial, els lladres van aconseguir escapar.

Les claus

Els empresaris del sector carni, en el punt de mira

ò. pinilla

L'assalt d'ahir és el segon robatori violent conegut d'aquest any a les comarques gironines. Però també és el segon assalt comès a un carnisser en mig any. El setembre passat, quatre homes van abordar l'empresari carni Damià Coderch a l'entrada de casa seva, al centre de Girona, i li van robar la cartera amb uns 18.000 euros de la recaptació de les carnisseries que regenta. Coderch va rebre ferides al cap que van necessitar punts de sutura. Els lladres tenien estudiats els moviments de l'empresari.

Pel que fa al robatori de la setmana passada, es tracta d'una veïna de Girona que va ser assaltada per dos lladres que van irrompre violentament a casa seva. Els fets també van passar a ple dia, a les onze del matí, en un edifici del barri dels Químics. Els lladres no van tenir cap tipus de mirament. La van colpejar, la van immobilitzar a la tauleta de la sala d'estar, la van emmordassar i li van tapar els ulls. Els assaltants van regirar tot el pis, sobretot l'habitació on els va indicar que hi havia les joies familiars. La investigació policial apunta que els lladres buscaven unes figures egípcies que el marit de la dona, que és egiptòleg, col·leccionava a casa. En aquest cas no eren de l'est d'Europa, sinó marroquins que parlaven en francès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia