Successos

Queda en llibertat el sospitós d'una agressió sexual, a Sils

El jutge estableix que el detingut per una denúncia de violació al pàrquing de Millennium no es pugui apropar a menys de 500 metres de la noia

Se li retira l'obligació de comparèixer cada dia als jutjats

El titular del jutjat d'instrucció número 1 de Santa Coloma de Farners va decretar el dia 3 de març la posada en llibertat amb càrrecs d'un home, de 30 anys i d'origen algerià, que va ser detingut com a presumpte autor d'una agressió sexual a l'aparcament de la discoteca Millennium de Sils. Com a mesura cautelar, el jutge va ordenar que se li retirés el passaport i que s'hagués de personar als jutjats diàriament; i també se li va prohibir que es comuniqués amb la denunciant a través de qualsevol mitjà i que s'hi pogués acostar a menys de 500 metres. El seu advocat va presentar un recurs contra la resolució. El jutge, després d'examinar novament el cas, va dictaminar que es tornés el passaport al noi i se li va retirar l'obligació de comparèixer a firmar cada dia als jutjats. Es va mantenir, en canvi, la prohibició de poder-se comunicar amb la suposada víctima, així com l'ordre d'allunyament. Inicialment, l'assumpte va recaure al jutjat d'instrucció 1, que era el que el dia dels fets estava de guàrdia; si bé al final ha anat a parar al jutjat número 4.

Els Mossos d'Esquadra van obrir la investigació l'1 de març, després que una noia de 18 anys denunciés que un home l'havia forçat. A les cinc de la matinada, la jove va acudir a l'hostal del Rolls, situat a l'N-II, on se pressuposa que l'agressor la va deixar abandonada a fora i ell va fugir amb el cotxe. Duia els pantalons del revés, tenia les mans brutes i anava descalça. En la inspecció ocular, els Mossos van recuperar les sabates de la jove al pàrquing de la discoteca, i uns testimonis van donar als agents la matrícula del vehicle del sospitós. Al matí, uns mossos van aturar el turisme a l'N-260, a Avinyonet de Puigventós. L'arrestat, en seu judicial, va declarar que no havia estat a Millennium. Va marxar d'Algèria dijous amb la intenció d'anar a l'Estat francès per un problema de ronyó. Va dir que la seva estada a Girona va ser curta, ja que tan sols hi va passar una nit, en la qual es va allotjar a l'hotel Ibis. Hi va afegir que l'endemà, a quarts de set del matí, el seu germà i un amic van arribar des de l'Estat francès per recollir-lo i tornar cap allà en cotxe. En el trajecte és quan van ser interceptats pels Mossos. En la roda de reconeixement, la denunciant va identificar el noi, si bé no n'estava convençuda al 100%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia