Successos

Demanen 19 anys de presó per a l'acusat del crim de Vila-sacra

El detingut hauria sorprès la víctima robant-li fulles de marihuana, li va disparar i va llançar el cadàver al riu Muga

El ministeri fiscal demana 19 anys de presó per a Francisco Javier Molina Guerra per haver matat a trets presumptament un noi en una plantació de marihuana, a Vila-sacra. Segons l'escrit de conclusions provisionals de l'acusació pública, els fets van tenir lloc pels volts de les dues del migdia del 2 d'octubre del 2013. El processat, “amb la intenció de posar fi a la vida de la víctima o sent conscient que amb la seva conducta causaria probablement la mort a Youssef Telemsani Chentouf, li va disparar fins a tres vegades al cos”. Per cometre l'atac, hauria utilitzat una escopeta repetidora de caça de la marca Benelli. El fiscal, Enrique Barata, manté que l'arma estava carregada amb munició prohibida, tipus perdigons del calibre 12/70, usada tradicionalment en la caça major. Telemsani va morir uns instants després de rebre l'impacte de les bales i es considera que, per la gravetat de les lesions, encara que hagués rebut assistència mèdica immediata no hauria tingut possibilitats de sobreviure. La víctima tenia 34 anys, treballava de ferrer, havia nascut al Marroc i des que tenia 13 anys residia a Figueres.

L'arrestat, un veí de Vila-sacra que actualment té 60 anys, cultivava plantes de marihuana en un terreny situat als afores de la població. L'home vigilava de manera permanent aquest hort, ja que en el moment que es va produir aquest fatídic succés va transcendir que Molina pretenia evitar que li robessin droga de la finca, com li havia passat en ocasions anteriors.

Barata hi afegeix que l'imputat era coneixedor de “la gran potència mortal” dels cartutxos i de la incapacitat de defensar-se que tenia la víctima davant l'ús de l'arma i la munició. Molina s'hauria aprofitat, a més, de “la facilitat i impunitat” que li proporcionava el lloc on va perpetrar el crim, tenint en compte que es tractava d'una zona del camp “aïllada, de difícil accés i visibilitat”.

Després que sorprengués Telemsani agafant alguns brots de marihuana i de veure com fugia corrents, el va apuntar amb l'arma i el va abatre amb el primer dispar. Arran de la dispersió de la munició, dos perdigons li van impactar al maluc i un altre a l'altura del fèmur. Això va provocar que Youssef caigués a terra. L'acusat s'hi va apropar i, quan va arribar a una distància d'entre tres i cinc metres d'ell, li va disparar un altre cop directament al pit; i per assegurar-se del resultat letal, li va etzibar un últim tret al cap. Per desfer-se del cadàver i evitar ser descobert, el va embolicar amb plàstic i el va lligar amb cordes. El va introduir al seu vehicle, va conduir fins a Castelló d'Empúries i va tirar i submergir el cos al riu Muga.

Pel fiscal, els fets són constitutius d'un delicte d'assassinat amb l'agreujant de traïdoria. La víctima tenia com a familiars directes els seus pares, tres germanes i un germà, amb els quals convivia, i els ajudava econòmicament. A part de la pena de presó, Barata sol·licita que Molina –que és defensat pel lletrat Carles Monguilod– els indemnitzi amb un total de 400.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia