Successos

L'Argentina entregarà la sospitosa del crim de la noia enterrada en un bidó

El fiscal i la família de la víctima s'oposen a l'arxivament de les diligències, que demana la defensa del veí de Lloret que va sepultar Ana María Martos

L'Argentina entregarà al jutjat de Blanes Norma Beatriz Kuike, la ciutadana argentina reclamada com a sospitosa de ser l'autora material de la mort d'Ana María Martos, la veïna de Sant Feliu de Llobregat que va estar mou anys desapareguda, fins que, el juny del 2013, el seu cadàver va ser trobat entaforat dins d'un bidó i enterrat en una finca de Lloret de Mar. El jutjat de Blanes acaba de rebre la notificació del Ministeri de Relacions Exteriors i Culte de l'Argentina de concessió de l'extradició de Norma Beatriz Kuike, que indica que la dona serà entregada a la comissió judicial que les autoritats competents designin dins dels 45 dies següents a la notificació, tal com fixa el tractat d'extradició entre els dos països. La notificació de les autoritats argentines remarca que l'extradició de Kuike només s'autoritza pel delicte d'homicidi, i no pas pel d'estafa, que també se li imputava i que consideren que està prescrit a efectes d'extradició. Per aquest mateix motiu, l'Argentina ha denegat l'extradició de Diego Ismael Felipoff, que era reclamat només per estafa. La policia considera que Kuike, que feia de tarotista i vident, i el seu fill, amb les seves dots de seducció, van entabanar Ana María Martos per aconseguir apropiar-se dels seus béns (cotxe i pis) i que els entregués diners.

La notificació de l'entrega de Norma Beatriz Kuike arriba després que Carles Monguilod, advocat de l'únic imputat que estava a disposició del jutjat de Blanes, Josep Maria Tarragüell, demanés l'arxivament de les diligències contra el seu patrocinat, que va admetre que havia estat ell qui havia enterrat el cos de Martos en un terreny de davant de casa seva, a Lloret, després de trobar-la morta al garatge de casa seva. Monguilod va fer aquesta petició d'exculpació de l'enterrador confés en vista de l'informe definitiu de l'autòpsia, que assenyala que no s'han trobat proves que determinin que Martos fos víctima d'una mort homicida. Els forenses conclouen que poden descartar la mort violenta per arma blanca, per arma de foc, traumatismes contundents, cremades, explosió, precipitació i atropellament. Però hi afegeixen que “no es pot descartar” que Ana María Martos fos víctima de mort violenta per asfíxia per submersió, afogament, estrangulació o obstrucció dels orificis respiratoris. Tampoc descarten una mort violenta per inhibició, per intoxicació, ni tampoc una mort per causes naturals com un atac de cor o un accident vascular cerebral.

Oposició dels acusadors

Tant el fiscal, Víctor Pillado, com l'acusació particular, que exerceixen els pares d'Ana María Martos, i l'acusació popular, que exerceix Inter-SOS (associació de familiars de persones desaparegudes), han presentat els corresponents informes per oposar-se a la petició d'arxivament de les diligències contra Josep Maria Tarragüell. Les acusacions remarquen que, si bé l'informe d'autòpsia no aporta proves de la causa de la mort, no descarta diverses possibilitats de mort violenta (asfíxia, estrangulament, inhibició, intoxicació...) que poden ser d'etiologia homicida. Remarquen la necessitat d'escoltar (ara serà possible) la declaració de la principal sospitosa i que existeixen indicis de participació de Tarragüell en la desaparició, homicidi i ocultació del cos d'Ana María Martos.

LA XIFRA

9
anys
va estar desaparguda Ana Maria Martos fins que el seu cos va ser trobat enterrat i ficat dins d'un bidó a Lloret.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia