Successos

Els veïns de Castellfollit surten al carrer farts d'un lladre

Volen que dictin una ordre d'allunyament del poble per a un veí que es dedica a cometre robatoris

L'última setmana n'hauria comès mitja dotzena

Una trentena de veïns de Castellfollit de la Roca van sortir ahir al carrer perquè ja estan tips d'un lladre que no para de cometre robatoris al municipi. La protesta es va convocar a través d'una campanya que va sorgir espontàniament per uns veïns a través de les xarxes socials amb un lema molt entenedor: “Prou!!!” Les desenes de ciutadans que es van aplegar ahir a la plaça Sant Roc del municipi ho van fer de manera silenciosa i pacífica, tal com marcava el manifest de convocatòria. “Davant la impotència del poble de Castellfollit de la Roca amb els robatoris als comerços dels últims dies, volem fer una manifestació pacífica per mostrar el rebuig a la situació creada per uns indesitjables que viuen al poble amb total impunitat forçant el mal ambient, la inseguretat i la por a les nostres cases”, assegura l'escrit. Concretament es refereixen a Óscar Fajardo Romero, un delinqüent habitual i molt conegut per la policia que acumula un reguitzell d'antecedents per fets delictius. Segons els veïns, es tracta d'un home que tenen localitzat, ja que viu en una casa ocupada, i que es passeja pel poble sense amagar-se absolutament de res malgrat ser prou conegut pels seus furts i robatoris en negocis i cases particulars de Castellfollit. En vista d'aquesta situació, s'ha organitzat una recollida de signatures per demanar a l'Ajuntament i als regidors del consistori el seu suport “davant aquesta desafortunada situació d'impotència”, assegura el manifest. “No tingueu por! Diguem prou! No provoquem amb el nostre silenci una desgràcia que podem evitar a temps”, continua l'escrit.

Durant la concentració, Jaume Minyana, un dels impulsors d'aquesta iniciativa, va assegurar que s'ha optat per sortir al carrer i fer l'acte de protesta “per impotència i avorriment”. “Estem cansats d'un veí del poble que reiteradament comet robatoris, que és l'única cosa a què es dedica, a rebentar-ho tot, comerços i habitatges”, afirma. En aquest sentit, Minyana es lamenta que el sistema judicial no funciona perquè, cada vegada que el delinqüent comet un delicte, al cap d'unes hores torna a estar al carrer. “Any rere any, no hi ha manera de parar-ho, sempre passa el mateix”, afirma l'impulsor de la concentració. És per això que el veí de Castellfollit busca suport per demanar una ordre d'allunyament per a aquest lladre perquè no pugui cometre més robatoris al municipi garrotxí. “El millor que podria fer és marxar, no hi ha cap necessitat que estigui aquí. És una nosa per al poble”, afirma. I continua assegurant: “L'home viu en una casa ocupada, no paga cap tipus de factura ni lloguer... és una situació molt incòmoda.” “Ens hem plantat per dir prou, perquè estem tips de sentir que l'Óscar ha entrat en aquesta botiga o que ha saquejat un pis”, explica.

Els veïns concentrats ahir a Castellfollit van lamentar que el comerç ho està passant molt malament any rere any. Durant aquesta setmana, per
exemple, han comptabilitzat sis robatoris comesos suposament per aquest lladre. Els veïns confien en un gest de les autoritats per aturar aquesta situació.

LES FRASES

Estem cansats d'un veí del poble que reiteradament comet robatoris, que és l'única cosa a què es dedica, a rebentar-ho tot
Volem una ordre d'allunyament. El millor que podia fer és marxar, no hi ha cap necessitat que estigui aquí. És una nosa
El sistema judicial no funciona perquè ell comet robatoris, però continua al carrer
Jaume Minyana
veí de castellfollit i impulsor de la concentració

L'enxampen a Olot després de cometre dos robatoris

Curiosament, Óscar Fajardo Romero, el veí de Castellfollit de la Roca que ahir va ser objecte de les protestes al seu municipi, va ser detingut divendres a Olot. La Policia Municipal el va enxampar després de cometre, com a mínim, dos robatoris a la ciutat. Els fets van tenir lloc de matinada, quan l'amo de Calçats Rovira Jove, botiga situada al carrer Antoni Llopis, va ser alertat per la central d'alarmes que s'havia disparat el sistema de seguretat de l'establiment. Quan hi va arribar, es va trobar la porta de vidre de l'entrada esquerdada i un tornavís al terra. En comprovar que no era una falsa alarma, immediatament va avisar la Policia Municipal d'Olot, que es va desplaçar amb dos patrulles al lloc del fets. En veure's acorralats, dos individus van sortir corrents de la plaça del Mig, però tot seguit van ser interceptats pels agents. Es tractava d'Óscar Fajardo Romero i Óscar Segura Sánchez. Els agents, a més, van aconseguir localitzar el vehicle que utilitzaven els suposats lladres. A dins, hi van trobar un televisor, diners i diverses ampolles d'alcohol, entre d'altres. Es tractava d'uns objectes que havien estat sostrets aquella mateixa nit del bar El Carrilet d'Olot. Allí, els delinqüents van descalçar la porta d'entrada de l'establiment i hi van accedir. En no disparar-se cap sistema d'alarma ningú es va adonar del robatori. És previst que els dos sospitosos passin avui a disposició judicial, i aquí es decidirà si se'ls deixa en llibertat o se'ls envia a la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.