Successos

Demanen 14 anys de presó per a l'acusat d'un intent d'assassinat a Camprodon

L'imputat va clavar dues ganivetades a un altre home

L'atac va tenir lloc a fora del restaurant on treballava el detingut

El cas va passar a finals del 2013

La fiscalia demana 14 anys de presó per a Jorge Enrique Castro Saludes, que va clavar presumptament dues ganivetades a un altre home a Camprodon. Segons s'especifica en l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, l'agressió va tenir lloc pels volts de tres quarts de sis de la tarda del dia 28 de desembre del 2013. L'imputat era a l'interior del restaurant Metro, on treballava. L'establiment està situat al número 2 del carrer Sant Roc. Va sortir a fora i va veure la víctima que parlava amb el propietari del negoci. Va agafar aleshores un ganivet que portava amagat a la part del darrere dels pantalons, que tenia uns quinze centímetres de fulla i quinze més de mànec. El fiscal hi afegeix que, aprofitant que el denunciant no havia advertit la seva presència, va passar per darrere de l'amo del restaurant. De manera totalment imprevista i sense intercanviar cap paraula amb la víctima, li va propinar dues ganivetades a la zona de l'hemitòrax esquerre, just a sota del pit. El ferit no va poder evitar l'atac ni tampoc defensar-se. Castro va ser reduït per un vigilant de Camprodon i per un veí, els quals després d'immobilitzar-lo li van treure el ganivet de la mà.

La víctima va necessitar 53 dies perquè se li curessin les lesions i en va estar vuit hospitalitzada. A part de la pena de 14 anys de presó per un suposat delicte d'assassinat en grau de temptativa, el fiscal sol·licita que es prohibeixi a l'acusat comunicar-se o apropar-se a menys de 500 metres del denunciant durant un termini de 20 anys. I, en matèria de responsabilitat civil, requereix que l'indemnitzi amb 2.631 euros per les ferides que va rebre i amb 9.300 per les seqüeles que li han quedat. El judici pel cas està previst que es faci el proper 28 d'octubre, a la secció quarta de l'Audiència de Girona.

El detingut és defensat per l'advocat Aitor Cuéllar. Quan el seu client va prestar declaració al jutjat de Ripoll, va manifestar que la víctima s'havia presentat al restaurant de males maneres, insultant-lo i amenaçant-lo de mort per un problema que tenia amb el fillol de Castro. Després de mantenir una baralla al local, el ferit, que aleshores tenia 24 anys, va marxar. Segons el declarant, va tornar unes hores més tard i el va esperar a fora del restaurant. Va ser llavors quan, espantat per les amenaces de mort i perquè el seu rival era més jove i corpulent, va treure un ganivet que duia a la motxilla, va sortir del bar i va perpetrar l'agressió.

LA XIFRA

48
anys
té l'imputat. Per aquesta causa es troba en presó provisional des del 28 de desembre del 2013.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia