Successos

Roben begudes valorades en més de 30.000 euros en una empresa del Ripollès

També es van endur una furgoneta de Begudes Murillo de Sant Joan de les Abadesses

Com en l'assalt a Vidreres, van deixar estar l'Anís del Mono

Nou assalt dels lladres de begudes. La nit de dimarts a dimecres passat, van saquejar la nau de Begudes Murillo situada al polígon Coromina del Bac de Sant Joan de les Abadesses i es van endur un botí d'uns 31.000 euros en begudes, a més d'una furgoneta per transportar el material.

Els lladres, primer, van intentar accedir a la nau a través del sostre, però no ho van aconseguir. Llavors van forçar una finestra i, un cop van ser dins, van seleccionar el material que els va interessar i van carregar-lo en una furgoneta de l'empresa que hi havia a l'interior. Els lladres, igual que en l'assalt perpetrat fa dos mesos a l'empresa Balmanya de Vidreres, van seleccionar els licors de gamma alta i vins i caves de més qualitat i, en canvi, van rebutjar licors dolços tipus Anís del Mono, ratafia o Calisay, que no es van endur, tot i que els tenien a l'abast.

La furgoneta sostreta pels lladres és una Renault Masters, amb matrícula 3136DCY, amb la retolació M2 Grup URG, com la que es veu a la fotografia. Fins ahir, la furgoneta no havia estat localitzada i els propietaris de l'empresa demanen que si algú la veu aparcada o abandonada en algun lloc els avisi. Creuen que els lladres, a part de la seva furgoneta, devien portar algun altre vehicle per traginar el material robat, ja que es van endur una quantitat de caixes tan gran que difícilment les podien fer cabre dins de la furgoneta de l'empresa.

Dimecres, quan l'empresa va descobrir el robatori, van denunciar el cas als Mossos, que van anar al lloc a fer una inspecció per intentar trobar empremtes, petjades, roderes o qualsevol rastre que pugui servir per identificar els assaltants.

No es descarta que els lladres siguin els mateixos que el passat 30 de juliol van saquejar la nau de l'empresa Balmanya a Vidreres, o hi estiguin relacionats, i se sospita que poden formar part d'una grup organitzat que introdueix en el mercat negre i a l'engròs les begudes que roben a les empreses de distribució. Els afectats sospiten que els lladres ja saben on col·locar el material robat quan van a perpetrar un assalt.

Deixen l'Anís del Mono

Els lladres de la nau de Balmanya, situada al carrer Doctor Fleming, van entrar per la part posterior esbotzant una porta metàl·lica. Sabien el que feien: van aconseguir esquivar els sensors volumètrics que tenen instal·lats i van accedir fins a la part del davant, on hi ha el magatzem de les begudes. Allà van seleccionar el material que els interessava: licors primordialment destinats als locals nocturns (ginebra, vodka, rom...) i, com a Sant Joan de les Abadesses, van descartar l'Anís del Mono. Sí que es van endur molts paquets de cafè. Quan van tenir triat tot el material que es volien endur, els lladres van ser capaços d'obrir la porta principal, també esquivant els sensors, i van anar forçant els panys dels camions de repartiment fins que van aconseguir engegar-ne un. El van carregar amb tot el material i van fugir.

Els responsables de l'empresa Balmanya van estimar que el valor del botí puja a 9.000 euros en begudes sense comptar-hi el camió, un Nissan Atleon amb matrícula 5404 BVW amb el logotip d'Estrella Damm.

LA DATA

30.09.14
A la nit,
van saquejar la nau de Begudes Murillo de Sant Joan de les Abadesses.

LA DATA

30.07.14
Van assaltar
la nau de Balmanya de Vidreres i es van endur un botí de 9.000 euros en begudes.

LA XIFRA

3136DCY
Matrícula
de la furgoneta que els lladres es van endur de l'empresa de Sant Joan de les Abadesses


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia