Enxampen l'amo d'un celler que va fingir un sabotatge per cobrar l'assegurança

L'home, que està endeutat, va denunciar que li havien vessat 23.000 litres de vi que tenia a les tines

El propietari del celler va avisar els Mossos el 20 de juliol passat i, sense pensar-s'ho dues vegades, va relatar als agents que algú havia entrat al seu negoci fent un forat d'uns 80 centímetres d'ample en una paret i havia vessat els més de 23.000 litres de vi que tenia emmagatzemats a les tines. Segons va dir, va ser un treballador seu qui li va trucar per informar-lo que tot el vi estava escampat per terra. Quan els agents van preguntar al denunciant si sospitava d'alguna persona concreta, aquest els va dir que devia diners a molta gent i que, per tant, qualsevol dels perjudicats pels seus deutes podria haver provocat els danys.

A partir d'aquí, els investigadors de la policia catalana van començar a fer les gestions pertinents, que s'han allargat durant setmanes, i van posar el cas en coneixement del jutjat d'instrucció de Gandesa, que va declarar la investigació sota secret de sumari. Els agents, segons fonts pròximes al cas, van començar revisant la documentació del celler i van comprovar que, gairebé cada temporada, el denunciant declarava més litres de vi dels que realment tenia emmagatzemats. De fet, quan l'amo de la finca va denunciar el sabotatge va assegurar que li havien vessat més de 23.000 litres de vi, tot i que el darrer document oficial indicava que només tenia 21.000 litres a les tines. La intenció del denunciant era, suposadament, ensarronar la companyia asseguradora perquè, en aquest cas, l'indemnitzés per la pèrdua de 23.000 litres de vi en comptes de pagar-li els 21.000 litres que tenia emmagatzemats en realitat, i aconseguir d'aquesta manera més diners.

Els Mossos van constatar també que l'amo del celler no havia comunicat els fets a l'oficina del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Ribera d'Ebre, tot i que la normativa l'obligava a fer-ho en un termini màxim de 48 hores. A més, no havia perdut el temps perquè, tot just després d'assabentar-se del que havia passat i abans de denunciar els fets als Mossos, va trucar a la companyia d'assegurances per comunicar-li que havia estat víctima d'un sabotatge. Aquests detalls van fer sospitar la policia catalana i, fins i tot, l'asseguradora, que va considerar la possibilitat que la denúncia tingués una finalitat fraudulenta i va informar els investigadors dels seus recels. Les sospites es van confirmar quan els Mossos van comprovar que les petjades que el suposat sabotejador havia deixat al celler es corresponien amb les sabates que duia el treballador que va avisar l'amo de la finca de l'incident. Tot plegat va fer que els investigadors concloguessin que el denunciant havia planejat simular el sabotatge per cobrar l'assegurança amb l'ajuda del seu empleat, que va provocar els danys. Tots dos van quedar en llibertat després de declarar a la comissaria, en espera que el jutjat els cités a declarar. Tant l'amo del celler com l'empleat, d'origen búlgar, estan acusats de simulació de delicte –tot i que al treballador només se'l considera còmplice d'aquest delicte– i d'intent d'estafa, ja que no van arribar a cobrar els diners de l'assegurança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.