Successos

Estafen ancians venent-los falses màquines curatives

Els Mossos de Martorell detenen catorze persones per una estafa de 500.000 euros

Van enganyar avis de tot Catalunya simulant ser personal sanitari

Agents de la unitat d'investigació de Martorell dels Mossos han detingut catorze persones, gairebé tots de nacionalitat espanyola, acusats d'haver estafat ancians de tot Catalunya als quals venien màquines suposadament curatives. Se'ls acusa de vint delictes d'estafa consumada per haver venut 208 màquines per un valor total de mig milió d'euros.

Els detinguts, tots ells treballadors d'una empresa amb seu a Castelldefels, es posaven en contacte amb les víctimes fent-se passar per empleats sanitaris. Preguntaven als avis pel seu estat de salut i la medicació que prenien, i els comunicaven que rebrien la visita d'un comercial que els faria una demostració d'una màquina que els hauria d'alleugerir els dolors. Aquesta màquina suposadament genera freqüències curatives, però en realitat serveix per fer massatges als peus. El preu de venda a les botigues és de 300 euros, però als avis que la compraven, molt pressionats pels venedors, se'ls cobrava 1.500 euros si pagaven al comptat i fins al doble si es finançava. Fins i tot si no compraven havien de pagar entre 50 i 60 euros per la demostració. Per ara vint persones han denunciat el cas, i els Mossos animen a fer-ho a tothom que n'hagi estat víctima, ja que calculen que hi ha més de 200 contractes de compravenda de l'aparell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia