Successos

Busquen un home francès escapat d'una pensió a Llançà

El desaparegut està de vacances al municipi amb un grup de monitors i companys amb problemes mentals

Els serveis d'emergències estan a la recerca de Ronan Pilorget, un home francès que va desaparèixer ahir d'un centre per a disminuïts de Llançà. El desaparegut, que té 45 anys i pateix una discapacitat mental, hauria marxat de matinada de la pensió Habitacions Can Pau del carrer Puig d'Esquer, número 4, on s'allotjava amb un grup i part dels monitors. Va ser precisament un monitor la darrera persona que el va veure. Va ser ja a la nit, quan els seus companys ja eren a dormir. L'home s'havia aixecat per anar al servei.

Però ja al matí, el van trobar a faltar perquè no era a la seva habitació. Els responsables del grup van començar una recerca per l'edifici i als exteriors, però sense èxit. Va ser llavors quan es va donar l'avís als serveis d'emergència, que es van desplaçar fins allà. Els primers d'arribar van ser les patrulles de la policia local de Llançà, i posteriorment es van incorporar efectius dels Mossos d'Esquadra, Bombers de la Generalitat, Creu Roja i unitats de l'Associació d'Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de l'Alt Empordà.

Els companys de l'habitació del desaparegut no van poder aportar cap detall que pugui ajudar en la recerca, ni tan sols l'hora probable de la desaparició. Així mateix, amb la investigació policial i l'interrogatori dels responsables del local tampoc s'ha pogut concretar si l'home va poder sortir per la porta principal perquè era oberta o perquè era tancada però amb la clau posada. En tot cas, no va poder sortir per cap finestra.

Ahir a quarts d'una del migdia els serveis d'emergència es van reunir per distribuir-se les àrees de recerca. Així doncs, amb l'ajuda d'una unitat canina i l'helicòpter dels Bombers de la Generalitat, els equips policials i de salvament es van posar en marxa en la recerca en zones urbanes i interurbanes. A banda del nucli de població, també es va fer una batuda per camins rurals, i per zones conegudes com la Muntanyeta, el Cau del Llop, les Tonyines i el camí de ronda, en direcció al Port de la Selva. De moment, malgrat els esforços de tots els efectius, no s'ha pogut localitzar l'home, que és de complexió forta, té una alçada de 1,80 metres, té els ulls blaus i hauria marxat tan sols amb els pantalons del pijama, que és de color blau. L'home dormia a Habitacions Can Pau, ja que a la casa de colònies Costa Brava, on s'allotja el gruix dels seus companys, no hi havia prou places. El desaparegut era a Llançà passant-hi unes vacances organitzades per una associació francesa per a disminuïts que habitualment tenen lloc al municipi.

Segon desaparegut

Precisament fa tres anys, l'agost del 2011, un altre home de nacionalitat francesa, de 36 anys, Serge Ganhou, que també patia una disminució psíquica, va desaparèixer a Llançà, on estava de vacances amb un grup de l'Associació Laica d'Escoltisme francès quan estava allotjat a la casa de colònies Costa Brava. L'home va anar a fer un volt i ja no va tornar. La policia el va localitzar l'endemà a Colera, a uns set quilòmetres de la casa de colònies.

LA XIFRA

45
anys
té Ronan Pilorget, que té una alçada d'1,80 metres i que hauria marxat amb uns pantalons de pijama blaus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia