Successos

Un paracaigudista aterra al mig d'un carrer i l'atropella un cotxe

Un home noruec de 33 anys que practicava paracaigudisme va haver de fer ahir un aterratge d'emergència i va anar a parar en un carrer de la marina d'Empuriabrava. Es va enlairar tot sol des de l'Aeroclub Biblos, pels volts de les onze del matí. Per causes que es desconeixen, quan va voler desplegar el paracaigudes i va estirar l'anella, no se li va obrir. Per això, va haver de fer ús del paracaigudes d'emergència i va aterrar amb dificultats al bell mig d'un carrer. Quan va tocar terra, va tenir la mala fortuna que un cotxe li va passar per sobre de les cames. Va patir politraumatismes i fractures. Quan van arribar els equips d'emergència, estava conscient. Un helicòpter el va traslladar a l'hospital Trueta de Girona, on va quedar ingressat en estat greu. Fonts del centre sanitari, però, van assegurar ahir que no es tem per la seva vida.

L'any passat, van morir dos paracaigudistes a les comarques gironines. Un jove de Lleida de 28 anys va perdre la vida a Das, el 7 de desembre. Durant el salt li va fallar l'aparell, que no es va obrir. El fatídic sinistre va tenir lloc quan passaven pocs minuts de les tres de la tarda. La víctima va caure en un camí situat a tocar de l'aeròdrom de la població. Fins a la zona s'hi va desplaçar una ambulància del SEM, una dotació dels bombers i un helicòpter medicalitzat. Tot i els esforços dels sanitaris, les maniobres de reanimació a la víctima van ser sense èxit. Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, van obrir una investigació per determinar per quines circumstàncies no es va desplegar el dispositiu de seguretat. A banda, el 7 de juny del 2013, una paracaigudista de 43 anys de nacionalitat italiana també va morir a Castelló d'Empúries, on residia. A la víctima no se li va obrir l'aparell a temps i va anar a parar en un extrem d'un camp de blat de moro, situat al darrere de la gasolinera Petrocat. La dona era una paracaigudista molt experimentada, tal com demostra el fet que havia saltat en prop d'un miler d'ocasions. Quan va tenir l'accident, a més, no era el primer cop que es llançava de l'avioneta aquell dia, sinó que amb el grup amb qui anava havien començat a primera hora del matí i ja havien fet dos o tres salts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia