Successos

Els assassins van provar de calar foc a l'escena del crim

Els assaltants de la casa de Sant Feliu de Buixalleu van tapar el cadàver de la víctima, que estava al menjador, posant-li un sofà al damunt

Es van emportar les claus de l'habitatge

L'assassí o assassins que dijous al matí van matar a ganivetades José Pepe Rodríguez a casa seva, a Sant Feliu de Buixalleu, van provar d'encendre l'habitatge calant foc a la guia telefònica, que estava mig cremada al terra de la cuina. És una acció que es podria relacionar amb un intent d'alterar l'escenari del crim. El cos de la víctima, que era al menjador, tenia al damunt un sofà tombat que el tapava. Els delinqüents, a més, van capgirar el domicili, especialment el dormitori. Van agafar el que van trobar i també es van emportar les claus del portal exterior de l'immoble. Ahir els Mossos van continuar inspeccionant la casa on es va perpetrar el crim i totes les vores dels accessos a la urbanització Rio Park per intentar localitzar les claus o altres elements (petjades, roderes, burilles, restes biològiques...) que puguin ajudar a identificar els assaltants. Al matí, fins i tot van buidar l'aigua de la piscina de l'habitatge per poder examinar què hi havia al fons. I, al terra de l'immoble, s'hi va trobar un ganivet tacat de sang que s'ha dut als laboratoris per comprovar si es tracta de l'arma del crim.

La hipòtesi que continua prenent força per als investigadors és que els homicides van accedir a la propietat saltant la tanca exterior, que mostrava senyals que algú s'hi havia repenjat. Es van ficar dins de l'habitatge per robar. Mentre estaven capgirant les estances, Pepe Rodríguez, que havia estat treballant a l'hort, va entrar per anar a esmorzar i va coincidir amb els intrusos, que el van acabar matant a ganivetades.

L'última persona que va veure Rodríguez amb vida va ser la veïna de la finca del costat, que va anar a portar una galleda plena de pèsols a un altre veí. Tot passant, va veure l'home que, com cada dia, estava fent feina al seu hort, a la part de darrere del domicili. Eren quarts d'onze: l'hora que Rodríguez acostumava a deixar l'hort per entrar a casa per esmorzar. A aquella hora, la víctima, de 80 anys, camioner jubilat, estava sol. La seva dona, la Pilar, havia anat a classes d'informàtica i el fill, que viu amb ells, era al taller de treball, a Arbúcies. Quan va arribar la seva esposa, a quarts de dues del migdia, es va trobar que no podia obrir el portal exterior. Va comptar que l'home l'havia tancat. El va trucar per telèfon, tant al fix com al mòbil, però no va contestar. Es va esverar pensant que li havia passat alguna cosa i va anar a ca la veïna, que té una clau de recanvi per si perden les seves o se les obliden. Amb aquestes claus, la dona va obrir el portal. La porta d'accés a la casa estava sense tancar amb clau i, a l'interior, va descobrir un bassal de sang, el seu home mort i signes clars que els havien robat. El domicili disposa d'alarma, però només la connecten a la nit o quan marxen i, al contrari de la majoria d'habitatges propers, no tenen gossos. Els veïns del costat no van advertir ni abans ni després del crim moviments estranys de vehicles ni persones sospitoses rondant per la urbanització; la seva gossa tampoc no va lladrar com sol fer quan veu estranys; i molts veïns no hi eren el dia del crim.

LA DATA

22.05.14
Van matar
a ganivetades un home de 80 anys a casa seva, a la urbanització Rio Park de Sant Feliu de Buixalleu.

LA FRASE

No havíem detectat al municipi robatoris ni res que fes sospitar que passés una cosa així
Josep Roquet
Alcalde de sant feliu de buixalleu

Silenci, dol, banderes abaixades i reforç policial

Sant Feliu de Buixalleu ha abaixat les banderes que onegen a l'Ajuntament a mitja asta i ha decretat dos dies de dol. Ahir a la una del migdia, una setantena de veïns de la localitat es van concentrar a davant de l'edifici consistorial per fer un minut de silenci per l'assassinat de José Rodríguez, un dels primers habitants de la urbanització Rio Park i persona implicada en la vida social del municipi, segons va remarcar l'alcalde, Josep Roquet. El batlle va exposar que a la població no havien detectat cap augment en el nombre de robatoris ni moviments sospitosos que poguessin fer preveure que es donés un cas cruent com el que dijous es va produir a Rio Park. Va aprofitar l'acte, a més, per requerir als Mossos d'Esquadra que fins que no es resolgui el crim i en detinguin l'autor o autors, reforcin la vigilància i la presència policial a tot el terme, un dels més extensos de Catalunya, amb molta zona boscosa. Roquet també va demanar a la policia i a les autoritats judicials que destinin tots els esforços possibles a esclarir els fets “amb la màxima celeritat”. L'assassinat de José Rodríguez és el tercer d'aquest any a les comarques gironines. Els Mossos van resoldre el cas del noi de Llançà cremat a Colera, però queda pendent el de la veïna de Cabanes que va ser atacada a casa per uns malfactors que la van colpejar i deixar lligada de peus i mans en un descampat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia