Successos

Disparen tres trets al cap d'un gos i el llencen quan encara és viu, a Maià

La protectora Terra Viva es persona com a acusació particular contra un home, veí del poble, a qui els Mossos imputen un delicte contra els animals

Algú va agafar un gosset d'uns dos mesos, li va disparar tres balins al cap, el va posar dins d'un sac de cartró i el va llençar, encara viu, al darrere d'un contenidor d'escombraries de Maià de Montcal. Passat un temps indeterminat, un noi que caminava per la zona va sentir uns udols, va descobrir el cadell dins del sac i va avisar la protectora d'animals Terra Viva, que es cuida de la gossera d'Olot.

“En arribar, el panorama era desolador –han descrit els de la protectora–. Tenia el cap deformat pel que en un primer moment vam creure que era un fort cop al cap. Estava inconscient i tremolava de fred, però respirava.” De seguida el van dur a un veterinari d'Olot. Amb les radiografies van descobrir que tenia tres balins incrustats al cervell. A causa del seu patiment –estava agonitzant–, el van haver de sacrificar. La gent de la protectora li va posar un nom: Cel.

La troballa va ser als contenidors que hi ha a l'altura de la piscina de Maià, el 28 de març, probablement dos dies després que disparessin contra l'animal, segons va deduir el veterinari a partir de l'estat de les ferides produïdes pels balins. També és probable que hagués romàs tot aquest temps al darrere del contenidor o en un altre lloc a la intempèrie, ja que el cadell estava xop i aquella setmana havia plogut.

Denúncia i imputació

Les dades anteriors, així com la fotografia que il·lustra aquest article, formen part de l'atestat de la denúncia que Terra Viva va presentar davant dels Mossos d'Esquadra a la comissaria d'Olot el 29 de març, l'endemà de la troballa. La recerca policial ja ha donat els seus fruits i els Mossos han imputat per un delicte contra els animals un veí de Maià de Montcal de 65 anys.

“No ho entenem”

Tot i que estan acostumats que arribin a la gossera animals en condicions deplorables, la gent de la protectora olotina se'n fan creus, d'aquest cas. “No entenem quin tipus de persona és capaç de disparar tres trets a un altre ésser viu a sang freda i llençar-lo agonitzant sense cap remordiment”, van manifestar. L'associació va decidir ahir presentar-se com a acusació particular per contribuir a fer que el delicte no quedi impune, segons van dir. “Això no pot quedar així, hem de trobar el responsable de la mort del petit Cel per evitar que això torni a passar. La seva mort no serà en va”, van declarar.

A l'Ajuntament de Maià ahir disposaven de poca informació. “L'únic que puc dir –va manifestar l'alcalde, Joan Gaínza– és que estem totalment en desacord amb fets com aquest.”

LA FRASE

Això no pot quedar així, hem de trobar el responsable de la mort del Cel per evitar que torni a passar
Terra Viva
Protectora D'ANIMALS DE LA GARROTXA

LA FRASE

No tenim gaire informació. Estem totalment en desacord amb fets com aquest
Joan Gaínza
ALCALDE DE MAIÀ DE MONTCAL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia