Successos

Suport de la Generalitat a l'Alt Empordà contra la prostitució

Una delegació d'alcaldes de l'Alt Empordà es va reunir ahir amb el conseller d'Interior

El 28 de maig una comissió amb tots els grups polítics representats al Consell Comarcal anirà a Madrid

Una delegació d'alcaldes de municipis de l'Alt Empordà (Figueres, Castelló d'Empúries, la Jonquera i Pont de Molins) es va reunir amb el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, per tractar del problema de la prostitució a les vies públiques de la comarca.

Aquesta trobada s'afegeix a una altra reunió, que el president del Consell Comarcal, Xavi Sanllehí, va mantenir ara fa dues setmanes amb el conseller de Justícia, Germà Gordó, i formalitza el suport del govern de la Generalitat a les iniciatives impulsades des de la comarca per eradicar la prostitució a la via pública. Amb aquest suport del govern, la comissió del Consell Comarcal de l'Alt Empordà que s'encarrega d'aquest problema (amb representants de tots els grups polítics) es desplaçarà el 28 de maig al Congrés dels Diputats a Madrid per demanar un canvi de la legislació vigent. La delegació empordanesa es reunirà amb el president de la comissió de Justícia del Congrés, aprofitant que s'està preparant un canvi legislatiu sobre aquesta qüestió. “Els portarem la feina feta, una proposta de redacció per a una llei que qualifiqui de delicte l'oferiment i la sol·licitació de serveis sexuals a la via pública” explica Sanllehí.

Model francès

Segons el president del Consell Comarcal, la proposta es basa en la legislació vigent a l'Estat francès. La diferència en la llei a banda i banda de la frontera explica que la major part dels clients de la prostitució a les carreteres de la comarca siguin ciutadans francesos. “Mentre aquí la prostitució només es consideri una falta administrativa, les sancions no seran efectives contra els clients”, diu el president del Consell Comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia