Castelló activa la prealerta d'inundacions

L'Agència Estatal de Meteorologia preveu fortes pluges per a demà dimarts

El regidor de seguretat de l'Ajuntament de Castelló, Joaquín Torres, ha anunciat l'activació del dispositiu d'emergència per prevenir inundacions davant l'alerta de l'Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET) de pluges fortes per a la jornada de demà dimarts.

El dispositiu activat consisteix en la preparació de més de cent cinquanta equips de bombeig i evacuació d'aigües que es posaran en marxa si la pluja supera els límits d'evacuació natural dels desguassos i col·lectors d'aigües pluvials. Els bombers de Castelló i la Policia Local, a més dels membres de Protecció Civil, també estan en estat d'alerta per actuar en breus minuts en quant es detecten possibles problemes.

La zona més sensible en la recollida massiva d'aigua en quant es produeixen precipitacions és el Grau, si bé els bombeigs es troben repartits per tota la ciutat, en altres zones també conflictives.

Segons el regidor de seguretat ciutadana, la ciutat de Castelló està preparada per a desguassar més d'un milió i mig de metres cúbics al dia, o 17,75 m³ per segon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.