Successos

El fals mosso de l'assalt al Torn s'entrega en saber que el tenien identificat

El seu capitost, un ancià de 85 anys amb greu discapacitat, està previst que el vagin a buscar avui els Mossos a casa seva a Santa Pau amb un vehicle adaptat

Els Mossos d'Esquadra ja tenen identificat i detingut l'home que es va fer passar per mosso d'esquadra i que va assaltar el pastor del Torn Josep Sunyer, el va atemorir engegant un tret a l'aire, li va robar 400 euros i el va extorquir perquè més endavant li entregués més diners, tot amenaçant-lo de mort si denunciava el cas. El mosso ful, que es diu Àngel, i ara viu a Santa Pau, es va entregar ahir a la tarda als Mossos un cop va saber que l'estaven buscant. Els Mossos van definir el detingut com un “policia frustrat” i creuen que probablement quan va perpetrar l'assalt fent-se passar per mosso duia un uniforme que vestien els voluntaris de Protecció Civil que van participar en el servei de seguretat d'una cursa que es va fer no fa gaire a la Garrotxa. L'altre home, que no va sortir del cotxe el dia de l'assalt (és minusvàlid) i que la víctima ja va identificar pel seu nom de pila, Bruno, també ha estat identificat (Bruno Rebugent), però ahir els Mossos no el van detenir per la dificultat de conduir-lo a la comissaria atesa la seva edat, 85 anys, i la seva discapacitat i poca mobilitat. Està previst que aquest matí el vagin a buscar al seu domicili de Santa Pau amb un vehicle adaptat per traslladar-lo a la comissaria d'Olot i interrogar-lo com a detingut.

La identificació del fals mosso es va accelerar perquè dilluns a la tarda els dos suposats assaltants es van delatar ells mateixos quan van anar a increpar a casa seva els familiars de Josep Sunyer, que van ser els que el van instar a denunciar l'atac. Els homes, que d'alguna manera, abans que aquest diari publiqués el cas, es van assabentar que Sunyer no havia fet cas de les seves amenaces i havia explicat l'extorsió que li feien, es van encarar amb els parents de Sunyer a Santa Pau, dient-los que havien fet “una denúncia falsa”. I van continuar amb el joc de fer creure que tenen relació amb la policia. “Per un company mosso m'he assabentat que heu anat a fer una denúncia”, va dir el mosso ful. El seu capitost va dir-los que el seu operari en realitat no era ben bé mosso, però que estudiava per ser policia municipal a Girona.

Dues víctimes a la vista, a Olot i a Santa Pau

Els dos homes que van anar a extorquir el pastor del Torn es van acomiadar dient-li que no era l'únic amb qui anaven a passar comptes. Van assegurar-li que a Santa Pau anirien a visitar una masia al veïnat dels Arcs, on també, deien, tenien un deute pendent de feia molt de temps. I van dir que després anirien a una masia d'Olot, sense concretar quina era.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia