Successos

seguretat

Maten un home i el cremen al camí d'una ermita a Colera

El cadàver, en principi sense identificar, el van descobrir els bombers i els mossos quan van anar a apagar el foc, que es va estendre muntanya avall i que, en ser de nit, els veïns van veure de lluny

Els Bombers i els Mossos d'Esquadra que dilluns van anar a apagar un incendi en unes feixes a la zona del camí de l'ermita de Sant Miquel de Colera van trobar el cadàver d'un home cremat que, segons tots els indicis, havia estat assassinat. Passades les deu de la nit, diverses trucades al 112 van avisar que es veia foc a dalt de la muntanya. Els bombers van córrer a l'indret de l'incendi, que es va originar al costat d'uns bucs d'abelles i a poca distància de la carretera N-260. Van extingir sense gaires problemes les flames, que empeses pel vent es van escampar muntanya avall i van acabar arrasant uns 5.000 m². Aviat, però, van descobrir que eren a l'escenari d'un crim. O si més no, al paratge on els criminals havien intentat desfer-se del cadàver calant-hi foc. On havia començat l'incendi, arran de la pista, hi havia el cos, molt cremat, d'un home aparentment jove. Les primeres hipòtesis indiquen que li havien calat foc després de ruixar-lo amb algun accelerant de la combustió. Les flames també van encendre les feixes, cosa que va fer que l'incendi es veiés de lluny i alertés veïns, encara que el terreny està allunyat de zones habitades.

Un cop descobert el cos, la comitiva judicial s'hi va dirigir i es va fer l'aixecament del cadàver entrada la matinada. La primera inspecció va revelar que la víctima és un home, que sembla jove, i que el cos presentava senyals que es podrien correspondre amb ferides d'arma blanca. Caldrà, però, una anàlisi més a fons quan es practiqui l'autòpsia, ja que l'efecte del foc en un cos pot produir esberles a la carn similars a les de les ganivetades. Està previst que l'autòpsia es faci en les pròximes hores a l'Institut de Medicina Legal de Girona per mirar d'aclarir les causes de la mort i provar d'extreure empremtes –cosa dificultosa per l'estat de deteriorament del cadàver– o mostres d'ADN per intentar identificar la víctima. Ahir al matí, la policia científica dels Mossos va inspeccionar l'indret per buscar indicis (objectes, roderes, petjades...) útils per a la investigació. Els agents també repassen les denúncies de desaparicions de les últimes hores per si algú ha trobat a faltar una persona de les característiques de la víctima. I no es descarta que els criminals i la víctima vinguessin de l'altre costat de la frontera i que els homicides haguessin tornat a França després de destruir el cadàver a Colera. El lloc on va ser trobat, al camí de l'ermita de Sant Miquel, està en línia recta a poca distància de la frontera i, fins i tot, s'hi activen els operadors de telefonia francesa.

Es tracta del segon cas d'homicidi d'aquest any a les comarques de Girona. El primer, que encara no s'ha resolt, va ser l'assassinat de Neus Juanola, la veïna de Cabanes de 75 anys que va ser atacada el 28 de febrer a la porta de casa seva per uns assaltants que la van arrossegar a un descampat, la van lligar a un arbre i li van entaforar uns mitjons a la boca. La dona va ser trobada agonitzant l'endemà de l'assalt i va morir al cap de quatre dies a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Catorze empresonats pel crim d'Empuriabrava

Catorze persones han estat empresonades en relació amb l'assassinat d'Azzedine Gharbaoui, el noi que va aparèixer mort dins d'un contenidor d'Empuriabrava l'abril de l'any passat. Onze dels detinguts estan reclosos a França després que se'ls arrestés a Marsella i s'està en espera que les autoritats franceses determinin si els entreguen, una decisió que depèn en part de si hi ha consentiment del detingut. A Figueres van ser empresonats tres homes: Amchine Mohamed, de 35 anys; Kamel Nedjari, de 32, i Patrick Richard Martínez, de 45. Aquest darrer, que no era a Empuriabrava el dia del crim, ja ha sortit en llibertat després que hagi pagat la fiança de 12.000 euros que li va interposar el jutjat. Els mossos –que atribueixen als detinguts assassinat, obstrucció a la justícia i pertinença a grup organitzat– creuen que es dedicaven al tràfic de droga i que van matar Gharbaoui perquè els havia robat, o no havia pagat, una partida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia