«En Josep estava molt bé a Xile i feia pocs dies que s'havia tret el títol d'API»

La família de l'empresari empordanès assassinat a Xile confirma que el van matar en un atracament

Josep Rubau havia nascut a Fontclara, a Palau-sator, i formava part d'una nissaga d'empresaris gironins. Segons ha explicat un seu familiar, Rubau va fer el servei militar a Mallorca i aquí va ser on van començar les seves aventures professionals per mig món. A l'illa, va conèixer la família d'hotelers Riu i va treballar en diversos establiments hotelers des de l'esglaó més baix fins a la vessant de directiu. En aquesta etapa, va estar a Alemanya, Suècia o les Canàries, entre d'altres llocs. També va treballar en diversos negocis a les comarques gironines, com a l'hotel Cap sa Sal a Begur, va muntar un supermercat a Palamós i va ser el director del càmping Mas Nou, a la urbanització d'Empuriabrava, a Castelló d'Empúries.

Durant la seva vida, Rubau, que parlava cinc idiomes, va recórrer 28 països fins que l'any 2003 va establir-se a la localitat xilena de Pichilemu, concretament en un sector anomenat Playa Hermosa. La víctima vivia sola. «Vivia en una urbanització on a l'estiu hi ha molta gent, però a l'hivern només hi ha cinc o sis cases habitades», apunta el seu parent. En la seva estada a Xile, Josep Rubau es va dedicar als negocis immobiliaris i va obrir una agència: «Estava molt bé a Xile i dos dies abans de la seva mort havíem parlat amb ell. Ens va comentar que s'acabava de treure el títol d'agent immobiliari i que era un dels pocs que el tenia per aquella zona», afegeix.

Una de les grans aficions de Josep Rubau era l'escriptura. Sovint escrivia relats i l'any passat havia publicat el llibre ¿Quién mató a Cristóbal Colón?.

Enterrament a Xile

La víctima havia comentat més d'una vegada a la seva família que si li passava alguna cosa volia ser enterrada a Xile. Els seus quatre fills i una germana han anat fins a Xile per poder celebrar aquesta cerimònia, que segurament es farà avui. «Era un home molt vital, que tenia molts amics, i no hi ha dret el que li ha passat», diu aquest familiar. Alguns dels seus fills també han fet carrera empresarial, com ara Josep Rubau, director de l'empresa AD Tramontana de Palau de Santa Eulàlia i creador del cotxe esportiu Tramontana. Un altre dels seus fills, Jordi Rubau, es dedica al món de la música.

Robar-li els diners

El cadàver de Josep Rubau Solés va ser trobat divendres a les nou del matí per la dona de fer feines. El cos estava al mig d'un bassal de sang i els policies van comprovar que l'home havia rebut tres o quatre ganivetades a l'esquena i també l'havien colpejat amb un bat de beisbol. Els agents van trobar al domicili un ganivet amb la punta trencada i també el bat de beisbol amb què suposadament es va cometre el crim. Els investigadors treballen amb la hipòtesi d'un atracament, tal com han confirmat a la mateixa família de la víctima. L'home havia rebut un important pagament relacionat amb un dels seus negocis immobiliaris i és per això que la policia sospita que els lladres buscaven els diners. Els assaltants, a més, sembla que van esperar la víctima quan arribava al seu domicili.

La policia està intentant reconstruir les últimes hores de la vida de l'empresari empordanès i també investiga quines persones sabien que l'home havia tancat una operació important.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.