Successos

SEGURETAT

Detinguts al bosc els lladres d'una casa de Porqueres

La mestressa es va trobar cara a cara amb els assaltants, que van estar a punt d'agafar el cotxe amb la nena a dins

Els acusats es van treure roba per despistar i van demanar feina a una empresa

Una espectacular batuda dels Mossos d'Esquadra pels boscos de Porqueres va acabar ahir al matí amb la detenció de tres homes romanesos sospitosos d'haver assaltat una casa i haver amenaçat la mestressa, que va arribar per sorpresa i es va trobar cara a cara amb els lladres, que es van endur diners i joies.

Els arrestats van entrar per una finestra del garatge, just quan la propietària feia poc que havia marxat per complir amb la rutina de cada dia de dur la filla a l'escola. Però ahir la dona va haver de tornar perquè va tenir un descuit. Va baixar del cotxe, on hi havia la nena petita, i quan va pujar les escales ja va notar que hi havia algú remenant a dins. Va cridar: “Qui hi ha aquí?” Van sortir dos homes i es van trobar a les escales. La van agafar un instant pel braç i li van esgrimir un ganivet. Els assaltants es van escapar i per un moment semblava que volien agafar el vehicle, que tenia les claus posades i on hi havia la nena. Van acabar optant, però, per fugir a peu a través del bosc, en comprovar que el còmplice que els havia de recollir en cotxe no era on havien previst, ja que devia abandonar els seus companys quan va advertir que la mestressa tornava al domicili.

La dona va alertar els Mossos, que ràpidament van muntar un gran dispositiu per interceptar els lladres. La víctima els havia descrit de manera molt precisa i els va identificar sense cap dubte a través de les fotos que li van ensenyar els agents. Tot i així, no va ser fàcil localitzar-los. Els individus es van desfer de part de la roba que portaven i, en un intent de camuflar-se, es van presentar a un magatzem de l'empresa Induxtra i van fer veure que hi anaven a demanar feina. Els treballadors que hi havia a les instal·lacions, però, van veure que no tenien aspecte de voler feina i, com que ja feia estona que estava muntat l'operatiu de recerca, es van malfiar i van avisar els mossos de la presència d'uns sospitosos. Després d'un intens rastreig, els policies van aconseguir acorralar els dos fugitius en una zona boscosa i, finalment, els van detenir. Un tercer home, el que suposadament els havia de recollir després del saqueig del mas, va ser localitzat en un automòbil en un punt més allunyat i també va quedar arrestat. En el moment de la detenció, els sospitosos no duien a sobre el botí que havien agafat, mentre que sí que va ser trobada la roba que es van treure per despistar. Van ser traslladats a la comissaria dels Mossos per interrogar-los abans que passessin a disposició judicial. Un dels tres còmplices acumula més de 40 detencions.

LA DATA

25.02.14
Van saquejar
un mas de Porqueres i els van detenir quan s'amagaven al bosc. Es van emportar joies i diners.

LA XIFRA

40
detencions,
com a mínim, acumula un dels tres sospitosos que van ser arrestats ahir pels Mossos d'Esquadra.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia