«Em dic Núria: m'he perdut»

Els bombers, agents rurals i membres d'ADF es van haver mobilitzar ahir pels volts del castell de Requesens per cercar una dona que des d'un mòbil va trucar dient que s'havia perdut mentre feia una caminada i que veia un rierol

«Em dic Núria: m'he perdut fent una caminada pels volts del castell de Requesens.» Aquesta és la trucada que van rebre els bombers ahir a dos quarts de cinc de la tarda i que ràpidament va fer mobilitzar un helicòpter, set camions dels bombers i també un bon contingent d'agents rurals, mossos d'esquadra i membres de les associacions de defensa forestal. La pista que va donar l'excursionista perduda a través del seu telèfon mòbil va ser que des del lloc on es trobava veia un rierol i que havia caminat aproximadament una hora des que havia sortit del castell de Requesens. A partir d'aquí, els equips de rescat es van dividir per anar rastrejant les diferents zones de l'Albera des d'on la dona podia estar prop d'un riu. Els camions dels bombers van resseguir les diferents pistes que travessen aquesta zona, molt boscosa, des de Cantallops fins a la Jonquera i el Pertús. El principal problema va ser que van perdre el contacte telefònic amb la dona, la qual cosa impedia que ella els pogués donar pistes pel que fa a la seva situació a través de les preguntes que li feien. En un moment en què van poder comunicar-se amb la dona perduda, li van poder preguntar si des d'on era havia vist o sentit l'helicòpter que els GRAE d'Orriols van fer volar per buscar-la. La dona els va dir que no havia vist ni sentit l'aparell, cosa que els va fer decidir dirigir la recerca cap a zones que l'helicòpter fins a aquell moment encara no havia sobrevolat. Anit, a l'hora de tancar aquesta edició continuava la recerca en una zona molt extensa i boscosa per trobar la dona, de la qual els bombers només saben que es diu Núria, ja que no els va aportar més dades abans que es perdés la comunicació.

Portar el telèfon mòbil quan es va a la muntanya és una de les recomanacions que sempre fan els bombers ja que pot ser una eina molt útil en cas de tenir un accident o perdre's. El fet que hi hagi moltes zones muntanyoses on la cobertura falla representa una dificultat afegida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.