Successos

POLICIAL

Prioritat: la lluita contra el tràfic de persones

Pren possessió del càrrec el nou comissari de fronteres, Francisco Pamplona

La lluita contra les xarxes que trafiquen amb persones, especialment amb dones o menors amb finalitats d'explotació sexual, és la principal prioritat que s'ha imposat el nou comissari coordinador de les fronteres, Francisco Pamplona Layunta, que ahir va prendre possessió del càrrec en un acte a la Jonquera. Un altre dels objectius que s'ha fixat Pamplona és l'increment de la cooperació amb la policia de l'Estat francès mitjançant l'intercanvi d'informació a través del centre de coordinació policial del Pertús. Ara, segons Pamplona, la balança està desequilibrada perquè els francesos demanen i reben més informació de la que demana i rep la Policía Nacional, i es tracta de fer més ús d'aquest canal de cooperació. El nou comissari també va avançar que, per treballar en l'eradicació de la delinqüència transfronterera, es procurarà incrementar els controls als quatre punts fronterers (Puigcerdà, la Jonquera, Camprodon i Portbou) per inspeccionar “persones i objectes sospitosos”. Aquests controls es miraran de fer, de manera coordinada amb la policia francesa, també als combois del TAV (tren d'alta velocitat) durant el recorregut de Barcelona a Perpinyà i al revés. Els policies dels dos països pujaran al tren i faran el trajecte i, en cas de veure viatgers sospitosos, els identificaran i escorcollaran in itineri. Els controls ferroviaris es continuaran fent també a la línia convencional, a Portbou i a Puigcerdà. El comissari Sebastian Trapote, sotscap de la prefectura Superior a Catalunya, va encoratjar Pamplona a sumar esforços amb els altres operadors policials per multiplicar els resultats.

Francisco Pamplona, que és llicenciat en dret, ha cursat estudis de ciències polítiques, va entrar al cos el 1974 i ha desenvolupat tota la seva carrera professional a les comarques de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia