L'alcalde de Pont de Molins tanca el 2+2, que considera un «prostíbul encobert»

El responsable del local, Said Achkirou, ha denunciat Josep Fuentes per prevaricació

La sala de festes discoteca 2+2 va obtenir llicència el 2004 i, com el seu nom insinua, la seva oferta consistia a captar un públic, sobretot francès, interessat a practicar l'intercanvi de parelles. Es tractava d'una clientela selecta, madura, que es desplaçava al local amb vehicles de luxe i sense ocasionar cap problema de sorolls ni de convivència, assegura Said Achkirou. L'alcalde de Pont de Molins en té una visió totalment diferent. Fuentes considera que el 2+2 era «quelcom més que una discoteca, un prostíbul encobert» i remarca que ocasionava moltes molèsties als veïns, que sovint havien de veure «escenes de degradació» entorn del local. «Dues veïnes estaven a punt de tenir una depressió», remarca Josep Fuentes, que ahir a la nit es va reunir amb els veïns de la zona per explicar-los les mesures que s'han adoptat. El local s'ha tancat basant-se en la falta de llicència mediambiental, que el 2004 es va concedir per un període de cinc anys i que, per tant, aquest any 2009 ha caducat. Això suposa, segons l'alcalde, que en cas que el 2+2 volgués tornar a obrir hauria de demanar llicència de cap i de nou, que ja vaticina que seria una tasca molt dura en un municipi que, com recorda, ha aprovat una ordenança que prohibeix expressament els locals de prostitució.

Said Achkirou i el seu advocat, Joan Albareda, asseguren que el 2+2 és una simple discoteca amb totes les de la llei i aporten documents que avalen que l'anterior responsable del local, Nathalie Schlick, ja va sol·licitar la renovació de la llicència però que l'Ajuntament mai ha donat resposta a la petició. Creuen que l'alcalde, Josep Fuentes, actua mogut per una actitud racista. La resposta de l'alcalde és contundent: «Jo aplico la llei d'igual manera a mi mateix i a ell (a Achkirou) i tant me fa si és del Marroc com si és de Fernando Poo!», exclama Fuentes, que afirma que els responsables del 2+2 «han pres el pèl al municipi» i que no han estat mai al corrent de pagament amb l'Ajuntament. Fuentes assegura que en una ocasió fins i tot els van tallar l'aigua per falta de pagament i que van reaccionar empalmant directament a la canonada. «Ja n'hi ha prou!», afirma l'alcalde, que no es mostra gens preocupat per la denúncia per prevaricació que Achkirou ha presentat al jutjat de guàrdia. Achkirou i el seu advocat també es queixen que l'alcalde els tracta de forma despectiva i que no ha acceptat asseure's a negociar per mirar d'arreglar les coses i reobrir el local. Fuentes, que ahir es va trobar amb el lletrat Albareda a Pont de Molins, admet que no hi va voler perdre el temps perquè les coses s'han de resoldre al jutjat. «Que vagin al contenciós, que és on toca», va exposar Fuentes. Albareda i Achkirou consideren que l'alcalde ha actuat amb mala fe ordenant el tancament a principis d'agost perquè aquest mes no poden anar al contenciós.

Said Achkirou té arrendat, des del mes de maig, el negoci a la societat Olewski Cremades CB, representada per Nathalie Schlick, que va obtenir la llicència inicial d'obertura de la sala de festes l'any 2004.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.