Successos

emergències

Busquen els dos ocupants d'un ultralleuger desaparegut a l'Empordà

La monitora i el copilot van sortir dissabte al migdia de l'aeròdrom de Pals

La recerca es concentra a la zona de les Medes, on es perd la seva pista

Els serveis d'emergències busquen una parella que va sortir dissabte de l'aeròdrom de Pals amb un ultralleuger i de la qual a hores d'ara no se'n sap res. La monitora, Joana Romo Navarro –de 48 anys i veïna de Torroella de Montgrí–, i el copilot, Antonio Marcos Nadal de Anzizu –de 44 anys i veí de Barcelona–, van emprendre el vol a les dotze del migdia amb un ultralleuger Tecnam Sierra. Posteriorment, cap a la una del migdia, van aterrar per raons que es desconeixen al camp de vol de Viladamat. Al cap de poca estona, van tornar a enlairar-se i van dirigir-se cap a les illes Medes. Allí van donar les seves coordenades a una altra avioneta que volava mar endins per informar de la seva posició, com marca el protocol. En la comunicació en cap moment van donar cap avís d'auxili.

Pels volts de les sis de la tarda, la dona del veí de Barcelona va alertar als serveis d'emergència que la parella no havia tornat a l'aeròdrom a l'hora acordada, que era sobre les dues, ni tampoc contestaven a les seves trucades. A partir de llavors es va engegar el protocol d'emergència, que va dur a mobilitzar tres dotacions terrestres i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat, patrulles i un mitjà aeri dels Mossos d'Esquadra, i un mitjà aeri de l'exèrcit. Així mateix, companys de la monitora dels aeròdroms de Pals i Viladamat també van enlairar els seus aparells per ajudar en les tasques. La recerca es va dur a terme des del Montgrí, la vall de Santa Caterina, i amb patrulles amb vehicles per la zona de les Gavarres.

Després de dos dies de buscar la parella, les tasques se centraran avui al matí al voltant de les illes Medes. Hi ha diversos indicis que indiquen que possiblement l'aparell es podria haver estavellat per la zona. Per una banda, l'ocupant d'un altre ultralleuger va explicar que va veure l'aparell donant voltes davant de l'Estartit. Per l'altra, ahir es va localitzar una taca de fuel al mar, que podria ser de l'ultralleuger, però que no està confirmat perquè també podria ser d'una embarcació. I finalment, els últims senyals dels telèfons mòbils de la monitora i l'alumne marcaven la zona de l'Estartit.

LA DATA

21.12.13
és el dia
que Romo i Nadal es van enlairar amb un ultralleuger Tecnam Sierra i se'ls va perdre la pista a les Medes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia