Successos

successos

Una família mor al Ripollès en caure el seu cotxe al Ter

Les víctimes són un matrimoni d'Aiguafreda i els dos nens, jugadors de l'equip benjamí del poble, que anaven a un partit a Campdevànol

Tres persones van intentar rescatar-los tirant-se a l'aigua

Quatre membres d'una família d'Aiguafreda (Mohamed El Haddouti, de 42 anys, la seva dona Naoual El Haddoutti, de 35, i els seus dos fills Yassim, de 8, i Yossef, de 9) van morir ahir al migdia, a les Llosses, en precipitar-se el seu vehicle al riu Ter. La família viatjava en un Seat Inca (un vehicle mixta) que circulava per la C-17 en direcció a Ripoll i amb destí final a Campdevànol, on els dos nens, membres de l'equip de futbol benjamí d'Aiguafreda, havien de disputar un partit. Al quilòmetre 85,6, en un tram que fa un xic de revolt, el vehicle va sortir de la via per la dreta, va xocar contra el talús, el va trencar, va volar i es va precipitar a les aigües del riu Ter des d'una alçada d'uns vuit metres. El cotxe va quedar submergit sota l'aigua i els seus ocupants van quedar atrapats a l'interior. Tres persones que van ser testimonis del sinistre es van llançar al riu i van intentar, sense èxit, rescatar amb vida les persones atrapades. Aquestes tres persones van haver de ser ateses per hipotèrmia i van ser traslladades a l'hospital de Campdevànol, tot i que el seu estat era lleu.

Ja sense possibilitats de salvar-los, van ser els Mossos i els Bombers que van mobilitzar les seves unitats subaquàtiques i els respectius equips de rescat de muntanya que es van encarregar de treure les víctimes de l'interior del vehicle. Els cossos van ser rescatats pels volts de dos quarts de cinc de la tarda i quan faltaven pocs minuts per a les cinc també va ser retirar del riu el cotxe amb l'ajut d'una grua de gran tonatge. Els Mossos van enviar al lloc de l'accident vuit patrulles de trànsit que, a part de redactar l'atestat i recollir a la carretera i al vehicle indicis que ajudin a esclarir les causes que van poder motivar la mortal sortida de via es van haver d'ocupar de tallar i dirigir el trànsit a la C-17, que va estar tallada mentre duraven les tasques de rescat.

Des de les 12.28 i fins a les 13.39 h, la carretera va estar tallada a l'altura de les Llosses en tots dos sentits. A partir d'aquesta hora i fins a les 15.56 h, els Mossos van anar donant pas alternatiu, el que va provocar mig quilòmetre de cues en tots dos sentits. A les 15.56 h, la C-17 es va haver de tallar un altre cop en tots dos sentits perquè una grua de gran tonatge havia procedit a retirar el vehicle accidentat del riu i, posteriorment, de la calçada. Finalment, a les 17.08 h, es va tornar a restablir la circulació amb normalitat.

LA XIFRA

5
hores
van durar els talls de trànsit a la carretera C-17 per les tasques de rescat de les víctimes i per treure el cotxe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia