Successos

JUDICIAL

La defensa de l'enterrador d 'Ana Martos posa en dubte que fos assassinada

Carles Monguilod demana que citin els forenses perquè diguin si saben la causa de la mort

Josep Maria Tarragüell vol declarar davant del jutge

L'autòpsia no prova la mort homicida. Carles Monguilod, el lletrat que ha assumit la defensa de Josep Maria Tarragüell, el veí de Lloret de Mar que va enterrar dins d'un bidó de ciment Ana María Martos, desapareguda el 2004, ha demanat al jutjat de Blanes que practiqui una prova pericial per aclarir si la víctima va morir assassinada, ja que considera que no hi ha proves que ho avalin. Monguilod demana que se citi a declarar els metges forenses que van fer l'autòpsia perquè relatin si han trobat dades objectives i científiques que la causa de la mort va ser homicida i aclareixin si es pot descartar de forma concloent la mort natural, accidental o suïcida. La defensa manté que el fet que Josep Maria Tarragüell admetés que havia vist Ana María Martos estesa al garatge de casa seva “enmig d'un bassal de sang” no necessàriament implica que fos víctima d'un homicidi. En aquests moments, Tarragüell està empresonat com a sospitós d'homicidi, encara que només ha admès haver participat en l'ocultació del cadàver, i el jutjat de Blanes està en espera que l'Argentina entregui Norma Beatriz Kuike, la dona que considera l'autora material del crim. La petició d'extradició està pendent del Tribunal Suprem de l'Argentina. Els tribunals argentins van denegar l'extradició del fill de Kuike, Diego Isamel Felipoff, perquè només se'l reclamava per estafa. En la seva declaració, Tarragüell va assegurar que Kuike (una tarotista que l'havia engalipat a ell i també a Martos) era asseguda al costat de la víctima quan se la va trobar morta. Però no va mencionar si l'havia apunyalada ni que veiés cap ganivet o altra arma. Un testimoni protegit i dos parents de Kuike que han declarat en la causa afirmen que la dona els va explicar que Ana María Martos tenia tendències suïcides i que per això la vigilaven contínuament, però que el dia de la seva mort l'havien deixada una estona sola dins del cotxe de Tarragüell i quan van tornar se la van trobar morta amb una xeringa clavada al pit.

Ana María Martos va desaparèixer de Sant Feliu de Llobregat el gener del 2004 després d'haver-se separat del seu home i quan havia materialitzat la venda del seu pis. No se'n va saber res fins que aquest any l'associació de familiars de persones desaparegudes Inter-sos va rebre unes trucades anònimes d'un home que els deia on era enterrada i qui eren els responsables de la seva mort: Josep Maria Tarragüell i Norma Beatriz Kuike.

LA DATA

08.02.13
Intersos
va rebre la trucada anònima que va servir per resoldre el cas de la desaparició d'Ana Maria Martos.

LA XIFRA

9
anys
feia que Ana Maria Martos estava desapareguda quan es va trobar el seu cos a Lloret de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia