Successos

seguretat

Detinguts quatre sospitosos dels robatoris al Pla de l'Estany

Els Mossos d'Esquadra van detenir, dimecres 27, en un control, quatre homes (Marco Milic, Gavrila Vasile Brana, Adrian Dima i Florin Daniel Veleanu) sospitosos de ser els autors dels saquejos de tres cases perpetrats a ple dia dos dies abans a Banyoles, Melianta (Fontcoberta) i Esponellà, d'on es van endur un botí global de joies, bijuteria, uns 500 euros en efectiu i monedes històriques i una pistola detonadora. Arran dels tres saquejos, perpetrats entre les sis i les vuit del vespre, quan a les cases no hi havia ningú i esbotzant les finestres per entrar, els Mossos van muntar un operatiu especial per prevenir nous robatoris al Pla de l'Estany i intentar atrapar els autors. El dimecres cap a les tres de la tarda, una patrulla uniformada dels Mossos va localitzar un cotxe negre (com el que alguns testimonis havien vist rondant les cases assaltades) que circulava a poc a poc i amb quatre homes a dins, que escodrinyaven cases per la urbanització Puig de la Font Pudosa, de la població de Banyoles. Van fer aturar el vehicles i van identificar els quatre ocupants, dos romanesos veïns de Lloret de Mar i un croata sense domicili conegut, però ben coneguts tots de la policia ja que acumulen més de cinquanta detencions bàsicament per robatoris. A l'hora d'inspeccionar el cotxe, els Mossos hi van trobat estris que solen constituir l'equip de treball de lladre: un tornavís, una broca, tres llanternes, un buf i tres gorres negres. A part, els homes anaven amb guants, cosa que es va considerar un indici que anaven a buscar habitatges propicis per entrar a robar.

Els quatre homes van ser detinguts i se'ls van atribuir els robatoris a Banyoles, Fontcoberta i Esponellà. L'endemà, dijous, van passar a disposició del jutjat de guàrdia de Girona, que els va deixar en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia