Successos

seguretat

Maten a trets a Vilamalla deu cavalls de la família de l'homicida de Figueres

Els deu animals van ser morts poques hores després que la família de la víctima conegués, pels resultats de l'autòpsia, que Gabarre havia rebut 10 trets

Deu cavalls i tres cabres estabulats en una quadra de Vilamalla van ser morts a trets ahir. Els animals són propietat de membres del clan de Juan Fernández Cortés, empresonat per l'assassinat comès el dia de Tots Sants al cementiri de Figueres de Santiago Gabarre Sarrailh, que va rebre deu impactes de bala.

La persona que s'encarregava d'aconduir el bestiar es va adonar ahir al matí quan va anar a la quadra que els animals havien estat abatuts a trets i va avisar els Mossos i els agents rurals, que van anar a fer una inspecció a l'escenari del crim i van obrir una investigació sobre el cas. El fet que els animals assassinats siguin propietat de familiars directes de l'homicida, encarrila les sospites cap als parents de la víctima, que resideixen a França, a la zona de Seta, ja que uns i altres són gitanos i, com a tals, susceptibles d'aplicar la llei gitana, que fixa la revenja, contra el clan ofensor. De fet, des del dia del crim ja s'han produït altres episodis que es consideren la reacció de la família ofesa contra el clan de la família de l'homicida, que han fugit de Figueres i Santa Llogaia precisament per por de les represàlies. Pocs dies després del crim, va ser assaltada la casa del germà de l'homicida a Santa Llogaia d'Àlguema. Tot i que els Mossos havien establert vigilància als habitatges dels membres del clan Fernández Cortés, en previsió que això passés, un grup de deu persones van aprofitar que els Mossos havien marxat una estona per entrar a destrossar i saquejar la casa. I una altra casa va ser destrossada i saquejada a Vilamalla: el domicili de l'avi de Juan Fernández Cortés, que està situat al carrer Llevant de la població on ara han estat executats els animals de la família. Els assaltants van accedir al domicili per la porta metàl·lica del garatge fent-hi palanca i esbotzant-la des de terra. Ho van remenar absolutament tot i es van endur plantes de marihuana. Dins de la casa, igual que a Santa Llogaia, no hi havia ningú, perquè els seus inquilins havien fugit per por de les represàlies.

LA DATA

01.11.13
el dia de Tots Sants
, va ser assassinat Santiago Gabarre a les portes del cementiri de Figueres.

10 bales a l'home, 10 cavalls morts

La matança de deu cavalls propietat del clan Fernández Cortés es va produir poques hores després que els familiars de Santiago Gabarre tinguessin accés als resultats de l'autòpsia que especifica que l'home va rebre un total de 10 impactes de bala i que alguns dels trets van ser disparats quan la víctima ja era estesa al terra. Tots els trets van ser disparats per la mateixa pistola, que empunyava Juan Fernández Cortés. El crim es va perpetrar a les portes del cementiri de Figueres després que els membres dels dos clans tinguessin una primera enganxada a dins, on els Gabarre, tot i viure a Poçan, hi havien anat per visitar la tomba d'una tia. Al darrere del cas hi ha un afer conjugal: la dona d'un germà de l'homicida es va amistançar amb un home del clan Gabarre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia