Successos

successos

Assalten la casa del germà de l'homicida de Figueres

Una vintena de persones aprofiten que els agents dels Mossos no vigilaven per destrossar el seu domicili a Santa Llogaia i les rodes d'un cotxe

Van esbotzar la porta, i amb pals i ganivets ho van fer malbé tot

Comencen les represàlies per la mort de Santiago Gabarre Sarrailh a Figueres. Dissabte a la tarda un grup d'unes 20 persones van assaltar i destrossar la casa del Chivu, el germà de Juan Fernández Cortés, l'homicida que va disparar un raig de trets contra la víctima el dia de Tots Sants a davant del cementiri de Figueres. Segons van explicar els veïns del barri, que van ser testimonis dels fets, l'incident va tenir lloc pels vols de les cinc de la tarda al número 17 del carrer Pirineus de Santa Llogaia d'Àlguema. Aprofitant que les patrulles dels Mossos d'Esquadra que custodiaven el domicili havien marxat per fer un servei a una altra zona, va arribar una furgoneta i dos cotxes i es van plantar a davant de la casa. Dels vehicles en van baixar una vintena de persones, entre elles la dona i la mare de la víctima, segons els veïns de la zona. Armats amb pals i navalles van rebentar la porta i van començar a destrossar tot el que es van trobar al davant, de dins i de fora l'immoble. La batalla campal no va durar gaire, no més de 10 minuts. Abans de marxar, però, també van fer malbé les quatre rodes d'un Volkswagen Golf que havia aparcat al davant.

El clan Cortés ha fugit

Dins del domicili no hi havia ningú, la gran majoria de membres del clan Cortés han abandonat la ciutat de Figueres i els pobles de les rodalies on s'havien instal·lat. Tots ells temen de les represàlies de resultes de l'homicidi, van fugir divendres, tan bon punt es van produir els fets, i van deixar totes les seves pertinences.

L'afer conjugal pel qual s'enfrontaven tots dos clans fa prop de tres anys que dura, des que en Chivu es va separar de la dona i ella va anar a viure amb els Gabarre. Segons fonts pròximes a l'entorn familiar, l'enfrontament no només era per un afer d'honor sinó també pels temes dels fills, que també van marxar amb la mare i no es van quedar amb el pare. L'últim incident, segons expliquen els veïns del barri de Santa Llogaia, va tenir lloc pocs dies abans del crim. Aquests testimonis asseguren que membres del clan Gabarre van esbatussar-se amb el Chivu en una zona boscosa a Figueres i que, a partir d'això, els ànims encara es van encendre més fins que va arribar el dia de Tots Sants a Figueres. El clan de la víctima s'havia desplaçat des de Poçan –a la Provença occitana– per portar un ram de flors a una tia que està enterrada al cementiri. Un cop van ser a les instal·lacions, l'homicida i la víctima van tenir una discussió que va continuar a fora. Santiago Gabarre va dir un exabrupte i es va fer el valent, i Juan Fernández hi va respondre traient una pistola, li va disparar i el va matar.

LA XIFRA

3
vehicles
–1 furgoneta i 2 turismes– són els que van arribar al carrer Pirineus, 17 i van fer malbé l'immoble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia