Successos

successos

Un afer conjugal va motivar el crim de Tots Sants a Figueres

La víctima havia pres la parella al germà de l'autor dels trets i se l'havia endut a viure amb ell a França

Juan Fernández Cortés hauria disparat per una qüestió d'honor per venjar el germà

Juan Fernández Cortés hauria disparat contra Santiago Gabarre Sarrailh perquè aquest hauria tingut una relació sentimental amb la parella del germà de l'autor dels trets i haurien anat a viure junts a França. Aquest és el mòbil amb què estan treballant els investigadors per resoldre el trencaclosques sentimental en què s'ha convertit el crim de Tots Sants de Figueres. L'afer conjugal és prou recent perquè els ànims estiguessin tan escalfats i Fernández Cortés busqués venjar l'honor del seu germà, que és veí de Santa Llogaia d'Àlguema. Que l'autor dels trets dugués arma i munició fa pensar a la policia en la hipòtesi que el crim estava planejat i que sabia que al cementiri de Figueres es trobarien amb Gabarre. El clan de la víctima s'havia desplaçat des de Poçan –Llenguadoc Rosselló– a Figueres per dur un ram de flors a una tieta que està enterrada al cementiri. Un cop a les instal·lacions funeràries, homicida i víctima es van enganxar en una discussió. Els responsables dels clans gitanos van fer marxar del cementiri els protagonistes que havien iniciat la picabaralla.

Els fills també hi eren

Fora de les instal·lacions, la discussió no es va aturar, sinó que va pujar de to. Un d'ells va dir un exabrupte a l'altre, que va respondre traient una pistola i disparant una rajada de trets –la policia va trobar 10 casquets– contra l'altre a boca de canó. Entre els testimonis dels fets hi havia la dona de la víctima, que està embarassada i amb qui ja tenien dues criatures que també eren al cementiri de Figueres en el moment del tiroteig.

L'autor dels trets va ser immediatament reduït per un caporal de la Guàrdia Urbana de Figueres que era en aquell moment en el lloc dels fets. Posteriorment, els Mossos d'Esquadra van detenir una parella del clan Cortés mentre fugien del cementiri a tota velocitat amb el seu vehicle. Durant la persecució la dona va ser enxampada mentre llençava una pistola del model Walter per la finestra, que els investigadors sospiten que es tracta de l'arma del crim. En el vehicle també es va trobar un mitjó amb munició. En l'escorcoll als domicilis del clan Cortés al barri gitano de Sant Joan de Figueres la policia també va trobar una pistola Magnum en un pati.

Passades les 72 hores que tenen els Mossos d'Esquadra per detenir el sospitós, és previst que tant l'autor material dels fets com els altres dos detinguts passin demà a disposició del jutge, que decidirà si els envia a la presó.

LA XIFRA

10
casquets
de bala van trobar els investigadors a l'escena del crim, davant del cementiri de Figueres

L'operació policial es manté

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van mantenir ahir l'operació policial al barri gitano de Sant Joan de Figueres. El Departament d'Interior i l'Ajuntament de Figueres volen tenir controlada la seguretat en aquesta part de la ciutat perquè no es produeixi cap altercat entre els dos clans gitanos, el de la víctima i el de l'autor dels trets. El dispositiu, en el qual van participar membres de l'àrea de recursos operatius (ARRO) i de seguretat ciutadana dels dos cossos, es va desplegar sobretot als domicilis del clan Cortés i van vigilar per carretera els accessos principals a la ciutat i els peatges de l'AP-7. Tal com va manifestar divendres l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, es tem que membres del clan Gabarre de l'home assassinat arribin des de França amb ànims de venjança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.