Successos

successos

Aturen la recerca al Ripollès del ciclista desaparegut

L'home, de 47 anys i veí de Cornellà, volia fer dimecres passat un recorregut de Toses a Ribes de Freser amb la bicicleta de muntanya

S'han mirat les rutes que tenia guardades al seu portàtil

Els Mossos d'Esquadra han interromput de manera temporal les batudes que s'han efectuat durant tres dies al Ripollès en espera de l'aparició de nous indicis que permetin acotar el perímetre per intentar localitzar Pedro Cajal, el veí de Cornellà de Llobregat de 47 anys, de qui no es tenen notícies des de dimecres passat. Va sortir de casa abans de les sis del matí per agafar un tren en direcció Puigcerdà. No es té constància d'on va baixar ni la zona concreta on es va dirigir després, si bé sembla que va ser vist a l'estació de Ripoll. La recerca sobre el terreny, precisament, es va centrar al Ripollès, perquè aquell dia tenia el propòsit de fer una ruta des de Toses fins a Ribes de Freser amb la seva bicicleta de muntanya. Cajal portava un mallot taronja, un casc de color blanc i una bici verda de la marca Specialized. Segons un comunicat publicat a la pàgina web de la Federació Catalana de Ciclisme, té molta experiència en recorreguts llargs, d'entre 50 i 60 quilòmetres. Els seus amics, a més, consideren força improbable que s'hagi perdut. Expliquen que “és molt meticulós” i que, amb anterioritat, sempre s'informa bé sobre els trajectes que pretén dur a terme, ja que s'emporta mapes impresos de la zona, el telèfon mòbil i un aparell que disposa de dispositiu GPS.

Els familiars van denunciar la seva desaparició als Mossos d'Esquadra dijous al vespre. L'endemà, tant els Bombers com els Mossos van sobrevolar amb dos helicòpters l'àrea compresa entre Toses, Ribes de Freser i Gombrèn i, durant els dos dies següents, van continuar els rastrejos al Ripollès. Dissabte, els Mossos van seguir focalitzats a la Vall de Ribes i, en concret, a Toses, on un testimoni el situa allí dimecres al vespre. Per la seva banda, els Bombers van inspeccionar les pistes que enllacen Ribes Altes amb Tregurà i Pardines amb Vilallonga de Ter.

Ja diumenge, els Bombers no van participar en l'operatiu. Aquest, de fet, va ser el darrer dia que els Mossos van muntar un dispositiu sobre el terreny. La investigació per part de la policia, però, està oberta i s'ha comprovat, entre altres coses, si hi havia hagut moviments bancaris en els comptes de Cajal, si s'interceptaven senyals del seu telèfon mòbil i s'han mirat algunes rutes amb mountain bike que tenia guardades al seu portàtil. A banda d'això, amics del desaparegut el van buscar diumenge a les Llosses i a la riera de Merlès; i van difondre una foto de la seva bici. Fan una crida, a més, a la col·laboració ciutadana i que qualsevol persona que tingui informació truqui als Mossos o al telèfon 677 404 186.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia