Successos

judicial

Prova balística en el cas del crim de Vila-sacra

El fiscal vol saber des de quina distància va rebre els trets el noi trobat mort a la Muga

Porten el cos al Marroc

El fiscal ha demanat una prova de balística per determinar des de quina distància Francisco Javier Molina Guerra, l'homicida de Vila-sacra, va disparar els tres trets d'escopeta que van acabar amb la vida del jove de Figueres Youssef Telemsani, que després va llençar al riu Muga. Per això, la policia científica dels Mossos haurà d'analitzar els projectils que van quedar allotjats al cos de la víctima, el diàmetre dels forats d'entrada i la trajectòria dels trets. Les primeres hipòtesis apunten que el primer tret va ser disparar des d'un xic lluny, ja que només un balí li va entrar a la cama i li va partir el fèmur, cosa que li va impedir continuar fugint. Després, la víctima hauria rebut els altres dos impactes des d'una distància molt curta, pràcticament a boca de canó. Els dos darrers trets li van impactar al pit i tenen trajectòries diferents, un ascendent i l'altre descendent. Tot i que l'homicida manté que aquests dos trets els va disparar sense voler quan es va entrebancar en veure que Telemsani li esgrimia un ganivet, les anàlisis de les ferides apunten que, més aviat, els trets van ser disparats quan la víctima era ajocada o arrossegant-se per culpa del primer tret que li impedia córrer. L'homicida tenia llicència d'armes i posseïa dos rifles i quatre escopetes. Els trets els va disparar amb una escopeta que havia carregat amb munició de posta, que actualment està prohibida. El mòbil del crim va ser el suposat intent de robatori d'uns brots de les plantes de marihuana que Molina Guerra cultivava en un hort de Vila-sacra.

El cos de Youssef Telemsani serà traslladat demà fins a Taoula, el poble del Marroc on va néixer, per desig exprés de la seva família, molt arrelada, però, a l'Empordà, on van néixer tres dels germans més petits del noi. Youssef Telemsani, que ara treballava en una empresa de Fortià, havia fet feines diverses (cambrer, repartidor de begudes, en la construcció, mosso de magatzem, conductor de carret elèctric), segons explicava ell mateix en una autobiografia penjada a internet. Telemsani havia jugat fins a la temporada passada amb el club de futbol de Sant Llorenç de la Muga, on se'l recorda com un jugador amb una actitud exemplar, dels que mai faltava a un entrenament o a un partit si no era per causa justificada i encara presentant sempre els raonaments necessaris i també com un gran exemple d'integració. Per això, en conèixer que Telemsani era el noi que havien trobat mort a trets al riu Muga, el club de Sant Llorenç de la Muga ja va fer un minut de silenci i es va posar el braçalet negre en el partit que van fer l'endemà de descobrir-se el crim i compten fer-li algun altre tipus d'homenatge més endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.