Successos

L'homicida de Vila-sacra diu que va disparar un tret a l'aire i dos sense voler

La jutgessa, que no es creu la versió de la defensa pròpia i hi veu risc de fuga, decreta presó sense fiança per a Francisco Javier Molina Guerra

La titular del jutjat d'instrucció número 5 de Figueres va decretar ahir presó provisional sense fiança per a Francisco Javier Molina Guerra, el veí de Vila-sacra de 59 anys que divendres ja va confessar que havia matat a trets i després llançat a la Muga Youssef Telemsani, un veí de Figueres de 34 anys que diu que va enxampar robant-li fulles de marihuana a l'hort. En la seva declaració, Molina Guerra va admetre que havia disparat tres trets, amb munició tipus posta, prohibida, contra Telemsani però va intentar atenuar la seva acció. Va assegurar que el primer tret l'havia disparat de manera intimidatòria i a l'aire mentre perseguia el noi, que s'havia anat a amagar al bosc. Els altres dos trets, segons la seva versió, se li van escapar de manera involuntària quan, en un intent de defensar-se, va caure en tirar-se enrere quan Telemsani se li va plantar al davant amenaçant-lo amb un ganivet. La jutgessa, però, com el fiscal, ha considerat que les trajectòries dels trets que mostra l'autòpsia fan pensar que Telemsani va rebre un primer tret que li va fracturar el fèmur, i que els altres dos els va rebre quan era a terra. Pel que fa a l'atac amb el ganivet per part de la víctima que relata l'homicida, el jutjat ha ordenat que s'analitzi el ganivet que Molina va entregar als Mossos dient que era el que duia la víctima, per veure si es troben les empremtes del noi mort.

La defensa de Molina, que exerceix Carles Monguilod, havia demanat que no se l'empresonés i que només se li prohibís sortir del país, al·legant que Molina no fugiria, que es va anar a entregar als Mossos i que va col·laborar explicant els fets. Però la jutgessa veu risc de fuga perquè el gest que va fer Molina d'anar a la comissaria el va fer després d'haver anat a Barcelona, amb diners que li havien deixat, per arreglar-se una furgoneta i després va tenir una dubtosa equivocació de sortida a l'autopista abans d'anar als Mossos, com els havia promès per telèfon. La jutgessa també justifica la presó perquè considera que Molina podria influir en els testimonis perquè variessin la declaració. Hi ha un veí que assegura que ja fa un any, com un preludi del crim, Molina li va dir que si enxampava algú que li robava marihuana li engegaria tres trets. Exactament el que va fer dimecres passat a Youssef Telemsani. Ara Francisco Javier Molina nega que hagués tingut aquella conversa premonitòria amb el seu veí.

LA DATA

04.10.13
va ser trobat
el cadàver al riu Muga i a la nit l'homicida va confessar ser l'autor del crim.

El perfil d'un home fracassat

Francisco Javier Molina Guerra es va presentar a si mateix davant la jutgessa com un perfecte fracassat. Va explicar que fa quatre o cinc anys que està a l'atur (havia treballat en el ram de la construcció) i que no cobra cap subsidi ni pensió. Va relatar que té molts deutes i que li van prendre el cotxe perquè no va poder pagar el crèdit. Que tenia una casa juntament amb el seu fill (que treballa en una funerària) però com que ell no podia pagar la seva part la hi van embargar. Que després van comprar una casa a mitges amb el fill per restaurar-la, però que assumeix totes les càrregues el noi. Va afirmar que les seves dues filles (empleades d'un supermercat i d'una pastisseria) paguen el lloguer del domicili on vivia amb la seva dona, amb qui convivia però en una situació de malestar els últims tres anys. Dormien en habitacions separades i darrerament la dona vivia a casa de la seva mare i només anava al pis (el que divendres van escorcollar els Mossos) per fer-hi la neteja. Va explicar que quan se'n va anar a viure, fa uns quinze dies, a la tenda de campanya a l'hort, havien iniciat un procés de reconciliació. Mentre vivia a la tenda, s'alimentava, segons assegura, dels productes de l'hort: patates, tomates, albergínies i pebrots. Va negar que la marihuana que cultivava i que vetllava tan zelosament fos per a la comercialització, tal com consideren el fiscal i els Mossos. Va assegurar que la tenia per a consum propi i per a ús terapèutic, per fer infusions per a ell, que pateix artrosi i fibromiàlgia, i per a la seva dona, que té artrosi reumatoide. Va dir que tenia 25 plantes i que no en venia, tot i que el fiscal i la jutgessa creuen que era l'única manera que tenia d'obtenir alguns ingressos. Era caçador, tenia llicència i quatre armes, però va dir que ja no anava mai a caçar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.