Successos

successos

L'homicida de Vila-sacra estava a l'atur i es dedicava al cultiu de marihuana

El detingut, Francisco Javier Molina, és aficionat a la caça

Va disparar tres trets a la víctima amb una escopeta

Es preveu que avui passi a disposició judicial

Francisco Javier Molina Guerra, el veí de Vila-sacra que divendres passat va confessar davant dels Mossos d'Esquadra que dos dies abans havia matat a trets a un home de Figueres a qui va sorprendre mentre intentava robar-li en una plantació, feia temps que estava a l'atur i es dedicava al cultiu de marihuana. L'acusat, que també és aficionat a la caça, tenia més d'una quarantena de plantes en un hort, situat just al darrere d'unes naus industrials abandonades que queden al peu de la C-260, al mateix terme de Vila-sacra. En aquesta zona, diversos veïns hi van sentir uns trets dimecres, a dos quarts de dues del migdia. A l'hort, Molina hi feia vigilància pràcticament de manera contínua per impedir que la gent li robés droga, com li havia passat més d'un cop. Per realitzar la vigilància, havia instal·lat fins i tot una tenda de campanya. No era el primera vegada, a més, que hi havia enxampat la víctima, de nom Youssef i de 34 anys –l'home era d'origen marroquí, tenia la nacionalitat espanyola i no li constaven antecedents.

En una altra ocasió, el veí de Vila-sacra li havia advertit que si el tornava a veure per allà li “tiraria tres trets”. La víctima, no obstant això, hi va acudir amb el seu vehicle –un Saab 93, metal·litzat–. L'arrestat –d'uns 50 anys– va descobrir llavors l'altre home mentre intentava sostreure cabdells de marihuana. Es van començar a discutir i, segons la versió de l'acusat, Youssef se li va encarar i el va amenaçar amb una navalla. Aleshores, ell va agafar una escopeta de caça, que ha estat recuperada per la policia, i li va disparar tres trets. La víctima presentava un impacte de bala al pit i un al coll, que l'acusat li hauria disparat de molt a prop; i també va rebre un tercer tret que va ser tirat a més distància.

A continuació, l'autor confés del crim va embolicar el cadàver en uns plàstics i es va desfer del cos llançant-lo al riu Muga, a Castelló d'Empúries. Ja el mateix dimecres, un vigilant que hi ha a la zona de les naus industrials va alertar els Mossos de la presència del cotxe del veí de Figueres. L'endemà, la germana de la víctima va presentar la denúncia de la desaparició. I finalment, divendres, una veïna que passejava el gos va veure el cadàver al riu, on l'aigua no el cobria del tot.

Registre exhaustiu al pis

Els Mossos d'Esquadra van identificar l'amo del cultiu i van demanar permís als jutjats perquè divendres poguessin fer una entrada i un registre al pis, situat al número 5 del carrer Castelló. L'escorcoll va començar a les onze la nit i es va allargar fins a dos quarts de quatre de la matinada. Quan l'acusat va confessar el crim estava en presència del seu lletrat, del torn d'ofici. Va quedar detingut per un presumpte delicte d'assassinat. Després la família es va posar en contacte amb l'advocat Carles Monguilod perquè en porti la defensa. Està previst que el seu client passi avui, a partir de les nou del matí, a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.