Successos

successos

Un veí de Vila-sacra confessa haver mort l'home trobat al riu

El detingut va sorprendre la víctima intentant robar-li cabdells de marihuana

L'acusat havia enxampat anteriorment l'altre home a la plantació i l'havia amenaçat de matar-lo si hi tornava

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres a la nit un veí de Vila-sacra, de nacionalitat espanyola, que durant el registre al seu domicili va confessar als agents que havia matat a trets l'home de 34 anys que va ser localitzat al matí al riu Muga, a Castelló d'Empúries. L'arrestat va explicar que es va discutir amb l'altre home perquè el va sorprendre, presumptament, mentre intentava robar-li droga. El sospitós de l'assassinat és el responsable d'un hort de Vila-sacra on tenia un cultiu bastant gran de marihuana, a prop del qual es va trobar dijous a la tarda el vehicle de la víctima.

No era la primera ocasió que el detingut havia enxampat el veí de Figueres a la plantació. La darrera vegada que l'hi va trobar, el va advertir que li tiraria “tres trets” si el veia un altre cop allà. L'arrestat controlava contínuament el cultiu i, fins i tot, hi havia instal·lat una tenda de campanya per dur a terme la vigilància, ja que estava fart que hi anés gent a agafar-li marihuana. Les primeres hipòtesis apunten que dimecres es va tornar a donar una d'aquestes situacions. La víctima es va adreçar suposadament a l'hort per sostreure cabdells i va ser descobert per l'amo. Es van començar a barallar i, segons l'acusat, l'altre home se li va encarar. Aleshores, el detingut li va disparar diversos trets amb una escopeta de caça, que també ha estat recuperada pels Mossos. La víctima presenta diversos impactes de bala al pit i un al coll –aquest darrer disparat des de molt a prop, a boca de canó.

A continuació, va embolcallar el cadàver amb uns plàstics i se'n va desfer llançant-lo al riu Muga, al seu pas per Castelló. Divendres al matí, una veïna que passejava el gos va veure el cos, a tocar d'un passallís situat al camí de can Gorgot. Tot i que el cadàver estava embolicat era visible, ja que estava de genolls i no el cobria del tot l'aigua.

Alerta d'un vigilant

La víctima era d'origen marroquí, tenia la nacionalitat espanyola i no presentava antecedents. La seva germana va acudir dijous a la comissaria dels Mossos de Figueres per denunciar-ne la desaparició i va manifestar que no tenien notícies d'ell des de dimecres. Aquell dia, va anar al matí a treballar, però no es va presentar a dinar tal com havien quedat ni va tornar a la feina a la tarda. Dijous, un vigilant de seguretat que hi ha en unes naus de Vila-sacra que donen a la C-260 va alertar els Mossos que hi havia un vehicle aparcat allí des de feia dos dies. Els agents van comprovar que es tractava del cotxe de la víctima i van descobrir que a prop hi havia la plantació de marihuana.

Després que divendres es fes l'aixecament del cadàver, la jutgessa, el fiscal i els agents van adreçar-se a l'hort de Vila-sacra, on es va dur a terme una inspecció ocular i es van recollir indicis. Paral·lelament, la policia va aconseguir identificar el propietari del cultiu i van demanar autorització judicial per fer l'entrada i escorcoll al seu habitatge. Pels volts de les onze de la nit, van irrompre al domicili. Durant la inspecció a l'immoble, l'acusat va confessar el crim, va ser detingut per assassinat i està previst que passi demà a disposició judicial, a Figueres.

LES DATES

03.10.13
La germana de la víctima
en va denunciar la desaparició a la comissaria dels Mossos de Figueres.
04.10.13
Una veïna de Castelló d'Empúries
va veure el cadàver, al riu Muga. Té impactes de bala al pit i al coll.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.