Successos

successos

Troben un crani prop d'on era el cos decapitat, a Begur

La policia avisa de la troballa del cadàver la família de Rudolf Meurer, l'empresari desaparegut a Pals el febrer del 2012

S'hauran de fer proves d'ADN perquè no s'han localitzat les dents

Els Mossos van localitzar ahir un crani a poca distància del lloc on dimecres va ser trobat un cos decapitat embolcallat en paper film i dins d'una bossa d'escombraries industrial, a tocar de la carretera que va a la platja de sa Riera, a Begur. En veure que el cadàver no tenia cap, ahir la policia va organitzar una gran batuda, amb gossos ensinistrats, per rastrejar un radi de 300 metres, i finalment van localitzar un crani, incomplet. El crani va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal, on ja es van fer les primeres proves al cadàver de l'home aparegut dimecres. A partir d'avui se'n continuaran fent per determinar, en primer lloc, si el crani es correspon amb el cos i es realitzaran les anàlisis pertinents per intentar identificar la víctima. Mentre que el cos estava ben embalat, i els animals no havien malmès l'embolcall, el crani estava solt rostos avall i li falten peces: no té ni la mandíbula ni les dents.

Ahir al matí, els Mossos van informar de la troballa del cadàver els familiars de Rudolf Meurer, l'empresari alemany veí de Pals desaparegut des del 13 de febrer del 2012. Aquell dia, anava vestit amb pantalons de pana de color marró, un jersei i una jaqueta també marró i unes sabates del mateix color. Algunes peces del cos, com ara el pantaló, coincideixen amb la indumentària, d'hivern, que duia l'empresari.

En canvi, altres característiques del desaparegut que podien ser identificatives són de més difícil comprovació. Meurer portava un ull de vidre, que no ha estat trobat a les conques del cap recuperat ahir. En la denúncia de la desaparició també consta que havia estat operat del maluc i ara s'haurà de comprovar si el cos té les seqüeles pròpies d'aquesta intervenció. El fet que no es disposi de les dents i que tampoc se'n puguin treure empremtes dactilars per l'estat esquelètic del cadàver, obligarà a fer les proves per a la identificació a través de l'ADN. Els fills de Meurer ja van donar mostres a la policia poc després de la desaparició. Ara els forenses agafaran mostres del cos i del crani per fer les comparacions, i miraran d'esbrinar la causa de la mort i establir si la decapitació es va fer post mortem o quan la víctima encara era viva.

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que es podria tractar de Meurer. Des d'un principi van investigar la desaparició pensant que havia estat víctima d'un homicidi i van buscar en els seu negocis immobiliaris el mòbil del crim. Però el fet que no s'hagués trobat mai el seu cadàver va dificultar la investigació i tampoc no es va detenir cap sospitós. Quan va desaparèixer, Rudolf Meurer tenia ja les maletes fetes per anar de viatge a Tailàndia, i el seu cotxe va ser trobat abandonat al carrer Barris i Buixó, a Palafrugell.

LA DATA

13.02.12
és el darrer dia
que Rudolf Meurer, un empresari alemany de 70 anys i veí de Pals, va ser vist amb vida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.