Successos

judicial

Simula que un minusvàlid l'ha maltractada

La dona s'enfronta a un any de presó per fals testimoni i denúncia falsa

María Carmen Ángel López, una veïna de Camprodon, s'enfronta a una pena d'un any de presó per haver simulat que va ser maltractada pel seu exmarit, Conrad Guasch Gargallo, que és minusvàlid. El fiscal l'acusa d'un delicte de denúncia falsa i un de fals testimoni, i a més sol·licita que la dona hagi de pagar una multa de 6.600 euros i indemnitzar la víctima amb 30.000 euros.

Els fets van tenir lloc l'11 de juliol del 2010, al domicili de la parella, a Camprodon. L'exdona va denunciar que aquell dia l'home l'hauria insultada, mentre l'agafava fortament dels braços i li propinava cops al coll; a més, l'hauria tancat a la terrassa en roba interior bloquejant les portes.

La denúncia, però, grinyola perquè ha quedat provat que Conrad Guasch té un problema sever de discapacitat. El 1993 l'home va tenir una embòlia que li va paralitzar una part del braç dret, el va deixar en cadira de rodes i li va afectar la parla per a tota la vida. Tot i això, l'home, defensat pel lletrat Jordi Colomer, va ser jutjat el 24 de gener del 2012. Durant la sessió judicial l'acusat va quedar immediatament absolt de tots els càrrecs. Per contra, la jutgessa va obrir diligències contra l'exdona, que ara s'asseu al banc dels acusats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.