Successos

policial

Amenacen un menor per robar a l'oncle, a Llagostera

Els lladres van coaccionar el noi de 15 anys per intentar arrencar-li informació sobre quins objectes de valor tenia el seu familiar a casa

Resolen dos robatoris al municipi i detenen tres joves

Els Mossos d'Esquadra van resoldre dimecres dos robatoris en cases de Llagostera i van detenir tres joves, veïns de la població i delinqüents habituals. Un dels robatoris es remunta al 28 d'agost. Aquella tarda, dos joves veïns de Llagostera van arribar a la plaça del Castell en moto. Quan van veure un menor de 15 anys que buscaven, van baixar del vehicle, se li van apropar i el van tirar a terra mentre, amb coaccions i amenaces, li demanaven informació sobre els objectes de valor que un familiar seu, el seu oncle, tenia a casa.

Com que el jove es negava a donar-los informació, van treure un esprai i el van amenaçar amb ruixar-lo als ulls si no els deia on guardava el seu oncle les coses de valor. El jove va continuar guardant silenci. Finalment, els dos delinqüents el van deixar marxar, però abans el van amenaçar amb fer-li mal si explicava a algú què havia passat. Aquella mateixa nit, uns lladres van entrar al domicili del seu oncle, al carrer Santa Anna, una casa també de Llagostera. Els lladres es van endur un portàtil, una maleta, l'antena parabòlica i unes arracades d'or.

D'entrada, les víctimes no van presentar denúncia, i els Mossos no van tenir coneixement del cas fins al dia 5 de setembre. Aquell dia, una patrulla de la Policia Local de Llagostera va veure un jove fent una maniobra evasiva amb la moto. El van aturar, identificar i van decidir fer un escorcoll preventiu de la moto. Li van trobar un parell de guants de làtex, tres parells de guants normals, dues tenalles, un tornavís, una llanterna, dos tapaboques i un esprai il·legal. A més, conduïa sense assegurança i amb la ITV de la moto caducada. La policia el va denunciar per aquests fets i per tinença d'arma prohibida. Van enviar els objectes comissats –l'esprai– als Mossos d'Esquadra, que el van poder relacionar amb el robatori i van detenir els dos joves. Tots dos són veïns de Llagostera i tenen antecedents. El de 19 anys és d'origen marroquí i el de 23 anys, de nacionalitat espanyola.

Robatori a Font Bona

El mateix dimecres, els Mossos d'Esquadra van detenir un altre jove implicat en un robatori a Llagostera. El 21 d'agost, una patrulla dels Mossos d'Esquadra que feien tasques de vigilància en urbanitzacions de la població van aturar un vehicle en una rotonda d'accés a la urbanització Selva Brava. Dins el cotxe hi havia dos joves, que no anaven identificats. Els Mossos van escorcollar el vehicle i van trobar un generador elèctric, una motoserra i 34 elèctrodes per soldar. Com que aleshores no tenien cap denúncia ni evidència de robatori, els van dur fins a comissaria per identificar-los i després els van deixar marxar.

El 30 d'agost passat, el propietari d'una segona residència de la urbanització Font Bona va denunciar que li havien entrat a robar a la casa del carrer Tranquinell i s'havien endut un generador, una motoserra i els 34 elèctrodes. Els lladres van entrar escalant pel garatge.

Els Mossos d'Esquadra van detenir un dels delinqüents dimecres. Es tracta d'un veí de la població de 21 anys, amb antecedents i nacionalitat espanyola. L'altre identificat ha fugit del país. Han emès una ordre de crida i cerca contra ell. Tots els detinguts van passar a disposició judicial dijous i van quedar en llibertat provisional per un delicte de robatori amb força a l'interior de domicili.

LA DATA

28.08.13
és el dia
que els lladres van entrar a robar a casa l'oncle, després de coaccionar el seu nebot, a Llagostera
Més casos

L'assalten i roben dos cops i acaba detingut ell

t.S. /G.P

El cas d'en Lluís, un jubilat que viu al Pujolet en una casa emboscada al cor de la Miana, a Sant Ferriol, resulta esperpèntic: els lladres violents l'han visitat dos cops, l'han apallissat de valent i fins i tot l'han tirotejat, però finalment el que ha acabat detingut ha estat ell per tenir marihuana plantada a la finca i una escopeta sense papers. Això sense comptar que en una primera visita els lladres ja li van robar eines un dia que ell no era a casa.

El primer assalt violent de què va ser víctima en Lluís va ser el 4 de maig. Uns encaputxats el van abordar i li van exigir 20.000 euros que deien que sabien que tenia a la casa. No van trobar tants diners, però es van endur 1.600 euros que l'home tenia a la cartera i una escopeta. El van lligar i li van provocar ferides importants al cap. I el passat 3 de setembre, quatre homes, segons la víctima, gitanos, el van tornar a assaltar, li van robar uns 1.300 euros més i el van deixar lligat i tombat de bocaterrosa. Uns veïns van alertar els Mossos quan van sentir un tret a les vuit del matí. Els Mossos van trobar l'home encara lligat i van sentir tuf de marihuana. Van escorcollar la casa i els entorns i van trobar un assecador, dues plantacions amagades i també una escopeta sense papers. Per tot això, en Lluís va quedar detingut per un delicte contra la salut pública i un altre de tinença il·lícita d'armes. Ara per ara, no es té constància que els assaltants hagin estat detinguts. En Lluís, antic tècnic de vaixells i navegant, havia tingut també una empresa de camions i arran de problemes personals va decidir anar a refugiar-se a la Miana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.