Successos

seguretat

Tres detinguts armats amb una escopeta robada el 2012

Anaven en un cotxe que va ser interceptat en un control dels Mossos i la policia local de Calonge

L'escopeta, ara retallada, va ser robada durant el saqueig de la casa d'un caçador a Palafrugell

Un control conjunt dels Mossos i la policia local de Calonge va acabar el passat dia 2 amb la detenció dels tres ocupants d'un cotxe, vells coneguts de la policia, que anaven dotats amb eines sospitoses de ser utilitzades per perpetrar robatoris o atracaments: una escopeta amb els canons retallats, guants, passamuntanyes... Els tres arrestats –Francisco Javier Bueno Muñoz, Francisco Ortega Ramos i Juan Francisco Estrada González– van passar a disposició del jutjat de Sant Feliu de Guíxols acusats d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i van quedar en llibertat, ja que, tot i les eines de lladres, trobades al cotxe no se'ls va poder atribuir cap robatori. L'escopeta amb els canons retallats que duien va ser comissada i es va poder comprovar que es tractava d'un arma que havia estat robada fa gairebé dos anys, el 2012, en una casa de Palafrugell, habitada per un caçador, que va ser saquejada pels lladres. Ara s'investiga si l'arma ha estat utilitzada en algun delicte durant tot aquest temps que ha estat desapareguda.

Un dels detinguts a Calonge, Francisco Bueno Muñoz, va ser jutjat el 1998 per haver assaltat, amb un altre home, una parella (una coneguda actriu i el seu company) que es banyava de nit a la bassa d'aigües termals de Jafre. Els assaltants van arribar a la bassa amb un cotxe robat, van posar el noi al maleter i després el van deixar lligat en un arbre; llavors, es van endur la noia amb el vehicle d'ella fins a Medinyà i la van obligar a treure diners en un caixer automàtic. Francisco Ortega Ramos va ser detingut el 1991 per haver saquejat les barraques de festa de Salt i el 2008, per amenaces amb un ganivet.

LA DATA

02.09.13
Van ser detinguts
els tres ocupants d'un cotxe que duien una escopeta de canons retallats robada.

Un assaltant de casa dels Tous, detectat a Pals

Els controls policials que es fan per dissuadir els lladres va servir aquest estiu per detectar rondant per una urbanització de Pals un dels implicats en l'assalt a la casa dels joiers Tous que va acabar amb un dels intrusos mort pels trets del gendre i cap de seguretat de la família Tous. En aquest cas, tot i que la policia té clar que no era a Pals per fer turisme, els Mossos no van poder fer res més que identificar-lo. ja que no li van poder imputar cap delicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.