Successos

successos

Dos ferits en estavellar-se amb l'helicòpter a Vilanant

L'aparell va caure en quedar enganxat amb uns cables elèctrics d'una línia de mitja tensió

El pilot va resultar ferit lleument i l'altre ocupant, greu

Dos-cents abonats es van quedar sense llum

Dos ocupants d'un helicòpter van resultar ferits ahir en estavellar-se contra el terra després que l'aparell quedés enganxat en uns cables elèctrics d'una línia de mitja tensió, al terme de Vilanant. L'helicòpter va caure al Mas Arrufat, al peu d'una pista forestal del nucli de Taravaus. Els cossos d'emergències van rebre l'avís de l'accident a la una del migdia, i fins a la zona s'hi van desplaçar dues patrulles dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres, set dotacions dels bombers, dues ambulàncies del sistema d'emergències mèdiques (SEM) i dos helicòpters, un dels quals era medicalitzat.

El pilot de l'aeronau, de 33 anys, va resultar ferit de caràcter lleu i va ser traslladat en ambulància a l'hospital de Figueres. L'altre ocupant, de 31 anys, va tenir lesions greus i va ser evacuat en helicòpter a l'hospital Josep Trueta de Girona, on fonts del centre van informar que no es temia per la seva vida. D'altra banda, com a conseqüència de la topada amb el cablejat elèctric, uns 200 abonats de la població es van quedar sense subministrament. Dues hores després, la companyia Endesa va comunicar que només quedaven 49 afectats, i ja a les quatre de la tarda els tècnics van aconseguir restablir completament el servei.

L'helicòpter accidentat era biplaça i pertany a l'empresa Intercopter. Quan va passar el sinistre, els dos ocupants estaven realitzant un trajecte turístic d'uns 20 minuts, amb sortida i destinació a l'aeroport de Girona. Segons va explicar a l'ACN una treballadora del restaurant El Trull de Ca l'Arrufat de Taravaus que va presenciar el succés, l'helicòpter es va enlairar correctament quan, de sobte, es va enredar amb els fils d'electricitat que passen a tocar de l'establiment. La jove va detallar que el pilot va explicar que ell havia deixat agafar els controls al seu acompanyant, que es va espantar i va deixar anar els comandaments.

L'aparell va impactar contra el terra i es va incendiar. Els seus ocupants, però, no van quedar atrapats. El pilot va treure l'altre home de l'interior, abans que el foc comencés a cremar tot l'aparell. Els empleats del restaurant, en veure l'accident, van sortir corrent amb extintors per ajudar les víctimes. Es tractava del tercer vol de lleure que realitzava ahir el pilot, veí de Roses. Presentava diverses contusions i ferides, i l'altre home es va fer una fractura a la cama i un tall al coll.

Protecció Civil va activar la fase de prealerta del pla especial per a emergències aeronàutiques de Catalunya (Aerocat), que es va tancar a les quatre de la tarda. Amb tot, l'alcaldessa de Vilanant, Anna Palet, va especificar que no es van produir danys materials ni estructurals al paratge de Mas Arrufat. A la zona hi va quedar ferralla, que tampoc causava cap tipus d'afectació, i estava previst que fos retirada pels membres de la brigada municipal.

LES XIFRES

33
Anys
té el pilot de l'aeronau. I el seu acompanyant, 31. Quan van tenir l'accident, estaven fent un vol de lleure.
7
Dotacions dels bombers,
dues patrulles dels Mossos i dues ambulàncies es van mobilitzar arran del sinistre.
4
Hores
va estar tallar el subministrament elèctric en algunes llars. Es va solucionar del tot a les quatre de la tarda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.