Successos

successos

Ferit en caure de 16 metres, a les gorgues de Núria

La víctima practicava barranquisme quan es va accidentar

Es va fer lesions a l'esquena i va ser traslladat a l'hospital de Campdevànol

Un nen també es va precipitar daltabaix d'un mur, a Queralbs

Un home de 46 anys va resultar ferit ahir en precipitar-se des d'una altura de 16 metres mentre estava practicant barranquisme amb dos companys més, a les gorgues de Núria. Els cossos d'emergències van rebre l'avís de l'accident a un quart de dues del migdia. Com a conseqüència, la víctima va anar a parar a un bassal d'aigua i es va fer contusions a l'esquena, si bé va poder sortir pel seu propi peu. Fins a la zona s'hi van desplaçar diverses dotacions terrestres dels Bombers i un helicòpter, amb membres del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM) i del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE). Els efectius van col·locar l'excursionista en una llitera i el van portar a l'entorn de la central hidroelèctrica de Daió, situada al camí que enllaça Queralbs amb Coma de Vaca. Aquí és on va aterrar l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va conduir posteriorment l'afectat a l'hospital de Campdevànol.

Poc abans, els Bombers van participar en les tasques de rescat d'un nen de 5 anys que va caure per un mur que hi ha al camí que va de Núria a Queralbs. El menor, que anava acompanyat dels seus pares, es va precipitar accidentalment des de 5 metres i va picar contra unes roques. Arran de l'incident, es va fer un traumatisme cranioencefàlic i es va fracturar el cúbit i el radi. Quan els efectius el van auxiliar, estava una mica atordit, tot i que en cap moment va perdre la consciència. Els GRAE també el van posar damunt d'una llitera i el van traslladar a peu fins a l'indret on esperava un helicòpter del SEM, que el va evacuar a l'hospital Josep Trueta de Girona. A banda, tan sols tres quarts d'hora més tard, va ser rescatat un home que havia quedat atrapat en unes roques, a Colera. En aquest cas, un cop alliberat no va necessitar assistència mèdica.

LA XIFRA

5
anys
té el menor que ahir es va fer un traumatisme cranioencefàlic i una fractura al braç, a Queralbs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.