Successos

successos

Troben mort a Campelles l'home desaparegut al juliol

La víctima va ser localitzada pels Mossos en un penya-segat proper a l'ermita de Sant Antoni

Francisco Vila tenia 73 anys i era veí de Campdevànol

Els Mossos d'Esquadra van localitzar divendres a dos quarts de dotze del migdia el cos sense vida de Francisco Vila Guillaumes, el veí de Campdevànol de 73 anys que va desaparèixer el 21 de juliol. El cadàver de l'home va ser trobat durant una batuda que efectuaven els agents del servei de muntanya dels Mossos d'Esquadra, acompanyats d'una patrulla de Ripoll. A final del mes passat, el dispositiu de recerca es va aturar a l'espera de l'aparició d'algun indici que permetés acotar el radi a inspeccionar; si bé ara els rastrejos s'havien reprès en zones que quedaven per mirar. Els efectius, finalment, el van localitzar en un penya-segat proper a l'ermita de Sant Antoni i, en ser un indret de difícil l'accés, el cos de la víctima va ser evacuat en helicòpter.

Uns testimonis el van veure per última vegada a prop de La Casassa de Ribes, una masia de turisme rural situada a l'altura del punt quilomètric 3 de la GIV-4011, la carretera que uneix Campelles i Ribes de Freser. Vila, més conegut com Cisquet, era fill de Campelles, on va viure durant uns trenta anys. Actualment, però, residia en un pis a Campdevànol, on era usuari del centre de dia de la població.

El 21 de juliol a la tarda no va acudir a la residència, si bé als seus responsables no els va estranyar pel xàfec que va caure. En no presentar-s'hi tampoc l'endemà al matí, van saltar totes les alarmes i es va desplegar un ampli dispositiu format pels bombers, la policia local, Protecció Civil i els Mossos.

Vila tenia Alzheimer i des d'un primer moment es va témer que hagués pogut caure durant el temporal. Mentre va durar la recerca, es va muntar un punt de coordinació dels diferents cossos d'emergències a la plaça de l'Ajuntament de Campelles. Es van dur a terme batudes, principalment, a Campdevànol, Ribes de Freser i Campelles, així com entre Queralbs i el nucli de Batet. Dos dies després que no es tinguessin notícies de l'home, un jutge va autoritzar la triangulació del seu mòbil. Aquest tràmit no va donar gaire bon resultat, ja que es va captar un senyal d'un emissor de Queralbs, quan en calen tres per establir una posició més o menys exacta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.