Successos

successos

Neguit entre els veïns de Riells a causa de la recerca sense èxit de la serp pitó

Els Agents Rurals reben una allau de trucades demanant informació sobre la desaparició d'aquest animal ara fa una setmana a l'urbanització Júnior Park

Passen els dies i continua sense resultats la recerca d'una pitó albina que es va escapar fa una setmana d'una casa situada al carrer Vicente Alexandre de la urbanització Júnior Park de Riells i Viabrea. Durant tot el dia d'ahir, una desena de persones, entre veïns, membres de la guàrdia municipal del poble i agents rurals van buscar l'animal amb l'ajut fins i tot d'un gos coniller. La serp que ha desaparegut mesura dos metres i mig de llarg i pesa uns deu quilos. Els seus amos són una parella jove d'ocupes que no havien censat la mascota i, per tant, ningú no tenia coneixement de la seva existència. Els resultats negatius de l'operatiu neguiteja, i molt, els veïns, que, segons l'alcalde del municipi, Josep Maria Bagot, estan “nerviosos”.

Els voluntaris van desbrossar ahir amb l'ajut d'un tractor els vorals de la carretera Miguel Hernández i les parcel·les buides del costat, en l'intent de localitzar el rèptil. A més, amb el gos coniller, van buscar l'animal dintre del jardí de la casa on vivia i per tota la urbanització, però sense èxit. Amb l'assessorament d'un expert en rèptils, es va decidir col·locar guix en llocs determinats per veure si l'animal passava per allà i hi deixava el seu rastre. “L'expert ens ha explicat que l'animal no pot haver anat gaire lluny, que s'ha de trobar en un radi de 70 a 100 metres del lloc d'on es va escapar i que possiblement s'aproparà a llocs en què hi hagi aigua per refrescar-se”, va explicar el batlle. A més, Bagot va remarcar que el rèptil no pot viure amb temperatures baixes i que és molt possible que, si no el troben, acabi morint de gana o fred.

Amagada en un clot

“Hem previst mantenir la recerca cada dia fins dilluns o dimarts”, va assenyalar l'alcalde. “Sabíem que avui al matí era difícil que la trobéssim, perquè aquesta mena de serps es queden en un clot i no es mouen fins al capvespre, però ho havíem de provar”, va explicar.

“Tinc por per si entra dins de casa”

La desaparició d'aquest animal fa anar de corcoll el consistori i els veïns de la urbanització Júnior Park. “La gent està nerviosa perquè des del primer moment van sortir informacions contradictòries, i perquè, tot i la recerca, encara no s'ha trobat l'animal”, va detallar l'alcalde. Pel que fa al cos d'Agents Rurals, un agent va dir que hi ha hagut una allau de trucades demanant informació sobre el cas. “Aquest incident ha coincidit amb un altre fet d'ara fa unes setmanes al Canadà, on una serp va estrangular dos nens, i per això els veïns estan nerviosos”, va comentar. “Hem de tenir en compte que es tracta d'un animal dòcil, inofensiu i, per tant, la gent no ha de tenir por”, va recordar el mateix agent. Tot i això, alguns veïns de la zona van assenyalar que tenen por de la serp. “Anem amb compte a l'hora de treure els gossos; jo no tinc nens, però em fa respecte que entri a dins de casa meva”, va explicar en Víctor, un dels veïns de la zona. D'altra banda, la Virgínia ho tenia clar. “Visc a menys de 20 metres d'on tenien aquesta serp i, a diferència de l'altra gent del poble, jo no tinc por, sé que no fa cap mena de mal”, va explicar, també ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.